‘MAJČINSKI INSTINKT‘

Američku verziju ne baš uspješnog francuskog trilera nisu mogle spasiti ni ove dvije velike zvijezde

Anne Hathaway, Neon, Majčinski instinkt

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Sve se zbiva za predsjednikovanja J. F. Kennedyja, a bliski odnosi dviju junakinja počinju se raspadati nakon tragedije u jednoj od obitelji

Holivudski filmovi opet su se prihvatili novih verzija francuskih trilera, iako ovaj put za to nije bilo osobitog razloga. Francuski "Duelles" (mogli bi to prevesti kao "Ženski dvoboji") nije baš bio senzacionalan uspjeh, režirao ga je Olivier Masset-Depasse, a u glavnim ulogama nastupile su Veerle Baetens (proslavila se u belgijskom filmu "The Broken Circle Breakdown" nominiranom za Oscara) i Anne Coesens. Prikazan na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, već tada je za strano tržište preveden kao "Majčinski instinkt", a taj naslov je zadržao u američkoj verziji, koju je potpisao – kao svoj redateljski prvijenac – direktor fotografije Benoît Delhomme.

Ovaj put su u njemu igrale dvije zvijezde, Anne Hathaway i Jessica Chastain, a fotografija je svakako najbolji dio filma. Priča je manje-više ista kao i u francuskom filmu, dvije glumice igraju susjede koje u prvoj polovici šezdesetih godina imaju prezaposlene supruge i po jednog mališana. Sve se zbiva za predsjednikovanja J. F. Kennedyja, radnja je smještena u otmjeno američko predgrađe, a bliski odnosi dviju junakinja počinju se raspadati nakon tragedije u jednoj od obitelji. Kad su već radili američku verziju, mogli su pronaći bolje scenariste, jer i francuski original postaje krajnje neuvjerljiv što se više bliži završnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:18