NESTVARNO

Umjetnica koja je zaludila svijet: Upoznajte ženu koja crta osam portreta - istovremeno!

Rajacenna van Dam

 Jam Press/@rajacenna/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press/@rajacenna/mega/the Mega Agency/profimedia
Rajacenna van Dam u jednoj je objavi prikupila preko 20 milijuna objava

Rajacenna van Dam zapanjila je korisnike društvenih mreža dok rukama i stopalima crta više umjetnina, preciznije njih osam istovremeno. Tridesetogodišnjakinja iz Nizozemske svoju vještinu prvi put otkrila prije četiri godine, dok je, kako je rekla, pokušavla izazvati samu sebe da se izrazi na kreativniji način. Ubrzo su se prijatelji počeli šaliti da je toliko aktivna, i toliko radi, da se čini kako crta i nogama.

Ona je to shvatila - doslovno. I krenula se usavršavati u tom pravcu. U isječku kojeg je stavila na Instagram, a koji je prikupio 21,1 milijun pregleda i preko osam milijuna lajkova, upoznala je pratitelje sa svojim umjetničkim procesom. "U početku mi je bilo pomalo čudno i morala sam se naviknuti – ali što sam više radila, bilo mi je ugodnije držati kist među nožnim prstima. Najteži dio slikanja nogama su detalji jer moram gledati odozgo kroz stakleni stol. Ne mogu dobro vidjeti detalje onoga što slikam nogama i kada radim na osam crteža istovremeno, moram podijeliti svoj fokus".

image

Rajacenna van Dam

Jam Press/@rajacenna/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press/@rajacenna/mega/the Mega Agency/profimedia

Kako se može vidjeti na snimkama, slika portrete, Marilyn Monroe, Alberta Einsteina, Elvisa Presleya, Harryja Styesa...a na počecima svojeg stvaralaštva rekla je i da ju zanima Taylor Swift.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 02:11