UZ GLAZBENI AFTER

Totalni clash supkultura: Sajam alternativnih proizvoda hrvatskih obrtnika nudi čak i proste vezove!

Sajam supkultura organiziraju Marin Gregorić i Kristina Hlopec (na fotografiji u sredini) 

 Marta Dijak
Sve u svemu, ovo će vam definitivno biti najoriginalnije shopping iskustvo, kažu organizatori Kristina Hlopec i Marin Gregorić

Sajam supkultura peti put okupit će profesionalce raznih grana koji će u prvom ovogodišnjem izdanju predstaviti svoje alternativne proizvode. Nakon tromjesečnog odmora, opet imate priliku razgledati sve izlagače 16. ožujka od 14 do 21 sati, uz alt glazbu u zagrebačkom Spunku (ulaz je besplatan).

image

Sajam supkultura

PROMO

Event se nastavlja na afteru s akustičnim koncertom pop punk izvođača Pokle. Ovaj mladi izvođač iz Rijeke bavi se produciranjem, skladanjem i pisanjem pjesama u pop, rock/pop, punk žanru, ali tih okvira ne drži se strogo, već cilja na kvalitetan rock zvuk u duhu današnjice. U fokusu njegove glazbe su duhoviti tekstovi modernih tema i pozitivnog outlooka, a prate ih energični pop/punk rifovi i solaže u dinamičnom spoju s neočekivanim žanrovskim istupanjima. Nakon koncerta, puštat će se playliste koje će složiti upravo izlagači - pripremite se na totalni clash supkultura! Dođite i budite dio hrvatske alternativne scene!

image

Sajam supkultura

Marta Dijak

A što se uopće može pronaći na Sajmu supkultura? Iako alternativa u Hrvatskoj možda ne cvjeta - zatvaraju se klubovi i kultna mjesta ili pak vode vječite borbe za održavanje, a društvo je još uvijek većinski konzervativno - zna se da alternativaca u Hrvatskoj ima, bili to "jabučari" ili oni koji nove bendove otkrivaju na TikToku. To je i potvrdila brojnost te različitost publike na sajmovima tijekom prošle godine.

A ponuda obrtnika na sajmovima zbilja je osebujna. Prosti vezovi i naušnice, dekori floralnih lubanja, fetish streetwear majice, novčanici u obliku čudovišta, kožnati i baršunasti chokeri, harnessi za biljke, dodaci za kućne ljubimce sa šišmišima, facehugger maske, punk torbe, emo kape i gotičke hoodice samo su dio ponude koja se dosad našla na sajmovima, a sve navedeno itekako dokazuje različitost proizvoda i stilova. Uz to, apsolutno svi proizvodi su dizajn i rad hrvatskih obrtnika.

image

Sajam supkultura

Marta Dijak

Na ove događaje dobrodošli su apsolutno svi - uostalom, u nazivu eventa s razlogom stoji "supkultura" u množini. Ljudi često misle da se radi o mračnom sajmu određenih stilova, no jedini način da se uvjerite da je to samo predrasuda jest da dođete na sajam i doživite različitost ukusa, stilova te boja.

- Želimo naglasiti da na našim događajima vlada opuštena i pozitivna atmosfera. Ne mora vas biti sram prići našim izlagačima, popričati s njima, pitati što god vas zanima ili samo ‘pronjuškati‘ ponudu. Možete doći s ekipom, ali i solo. Ako vam se ekstra svidimo, a vjerujemo da hoćemo, možete ostati s nama i na afterpartyu koji se uvijek trudimo organizirati nakon sajmova. Sve u svemu, ovo će vam definitivno biti najoriginalnije shopping iskustvo - kažu organizatori Kristina Hlopec i Marin Gregorić.

A evo i riječ, dvije o izlagačima.

Darkona

The gothest of them all - queen Darkona - krojenje i šivanje ima u malom prstu, a za osmišljavanje mračnih dizajna definitivno je glavna. Darkona je hrvatski brend alternativne odjeće i dodataka za žene i muškarce, nećete pogriješiti ako odaberete neki njezin komad jer svi su kvalitetni, dugotrajni i mračni.

image

Sajam supkultura

Marta Dijak

Volos

Kožnate majstorije brenda Volos svaki put privuku oko posjetitelja sajma. Kožnate maske raznih oblika, chokeri, harnessi, kožnate torbe i pouchevi napravljeni su s vraški dobrom vještinom i uvijek su predmet divljenja. Uz to, Volos izrađuje i kožnate proizvode po narudžbi.

Darcraft & Flore sketch

Dva brenda u jednom obrtu koji izvanrednim vještinama ilustriranja, 3D printanja i bojenja proizvode originalan i kvalitetan dekor te nakit. Lubanje životinja s cvjetnim dizajnom, kabineti čudesa, privjesci ili chokeri samo su neki od proizvoda koje možete pronaći u njihovoj ponudi.

Šarena Vrana

Šarena Vrana - glavna promotorica dobre terapije psovkama. Tehnikom veza spaja motive prirode i živčanih izreka u predivne proizvode s jasnim porukama. Ako trebaš nekome poručiti da prestane mljackati, da te pusti na miru ili da crkne, nabavi si proizvode Šarene Vrane.

image

Sajam supkultura

Marta Dijak

Okončat ću te

Okončat ću te je brend koji proizvodi alternativne modne dodatke i nakit u slatko-drskom stilu. Ako želite nositi šišmiše na nogama, mačke na glavi, mjesece na ušima ili fuck the system u srcu, sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Ako ne za sebe, onda za svoje kućne ljubimce.

/prˈvrːtd/

Fetish-streetwear brend /prˈvrːtd/ dizajnira majice s originalnim motivima. Čak i ako niste fetišisti, ove majice izgledaju brutalno kao streetwear komadi koji bi se mogli nositi i na svjetskoj gradskoj sceni. Svi komadi odjeće izrađeni su lokalno, s kvalitetom u prvom planu.

image

Sajam supkultura

Marta Dijak

Mala trgovina užasa

Ako ste mislili da je heklanje zastarjela vještina, Mala trgovina užasa tu je da vam pokaže kako se iglom i vunom mogu izraditi nenormalni užasi, a u njezinom radu posebno se ističu novčanici-čudovišta jedinstveni na našem tržištu i heklane kape alternativnog dizajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 23:01