DUHOVIT KOMENTAR

‘Raspudići izlaze iz mosta‘: Pogledajte kako naš poznati redatelj vidi raskol u Mostu, hit je na društvenim mrežama

Predrag Ličina

Šaljivom se slikom i kratkim komentarom na društvenim mrežama oglasio redatelj Predrag Ličina, autor filma ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj‘

Nakon jučerašnjeg političkog potresa u Mostu izazvanog razilaženjem bračnog para Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića s Mostom, o odluci saborskih zastupnika da nastave djelovati kao nezavisni zastupnici šaljivom se slikom i kratkim komentarom na društvenim mrežama oglasio i redatelj Predrag Ličina.

"Raspudići izlaze iz mosta" - ulje na platnu, 2024., stoji u objavi na profilu redatelja filma "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" iznad crteža koji prikazuje navedene političare kako doslovno izlaze - proviruju - iz mosta koji sliči londonskom Tower Bridgeu.

Selak Raspudić jučer je, naime, sazvala konferenciju za novinare te obznanila da će se za Hrvatsku nastaviti boriti u Hrvatskom saboru. Bilo joj je, kako je objasnila, ponuđeno da nosi listu za EU parlament. Isto je bilo ponuđeno i Marinu Miletiću, koji se od Selak Raspudić prethodno ogradio, pa je zastupnica donijela sud da nije primjereno da nosi zajedničku listu.

image

Predrag Ličina

Marko Todorov/Cropix/Cropix

"Do razilaženja nije došlo zbog liste za EU parlament, nego razmirice oko same kampanje. Lista za EU parlament je samo jedan događaj i činjenica da se mi na njoj ne nalazimo je izašla na vidjelo. To je povod za rasvjetljavanje ove situacije. Bilo mi je ponuđeno da nosim listu za EU parlament. I Miletiću je bilo ponuđeno da bude na listi, a s obzirom na činjenicu da se on od mene ogradio, mislim da nije primjereno da nosim zajedničku listi. Stavljam integritete i princip ispred bilo kojih fotelja, ja sam odustala od nošenja liste za EU parlament", kazala je, među ostalom Selak Raspudić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:56