ART BOGATIH

‘Pravi horor‘. Svi se čude bizarnoj skulpturi na jahti Jeffa Bezosa. Je li to posveta zaručnici Lauren?

Detalj jahte Jeffa Bezosa i Lauren Sanchez

 Sebastian Gabsch/Imago Stock&people/Profimedia/Sebastian Gabsch/imago Stock&people/profimedia
‘Lice skulpture doista neodoljivo podsjeća na Sánchez, no već tu prestaje umjetnost, a počinje horor‘ pišu mediji

Kakva se to bizarna skulptura nalazi na jahti Jeffa Bezosa? Vjeruje se kako je ovo neukusno umjetničko djelo na pramcu njegove jahte posveta novoj zaručnici Lauren Sánchez

Novac doista ne može kupiti dobar ukus, dokazao je to još jednom Jeff Bezos. Ovog puta je dodao figurativnu skulpturu na svoju "Koru", superjahtu vrijednu čak 500 milijuna dolara uočenu ovog mjeseca na španjolskoj obali.

Lice skulpture doista neodoljivo podsjeća na Sánchez, no već tu prestaje umjetnost, a počinje horor, piše Hyperallergic. Isklesano i ispolirano, tijelo figure ima i ruke, i pernata krila, i odjeću koja groteskno prelazi u... riblje peraje?

I dok još nije potvrđeno da je skulptura napravljena po Sánchezinoj figuri, njezina pojava se točno podudara s viješću o zarukama s Bezosom koja je u javnost izašla ovog tjedna.

Čini se kako skulpturalna figura na ogrlici nosi spiralni privjesak s grbom koji aludira na ime jahte, pozivajući se na simbol Maora. On podsjeća na lišće paprati koje se odmata, i označava novi život i rast. To bi lako moglo značiti kao Bezosov novi početak nakon razvoda 2019. od njegove prve supruge, filantropkinje i autorice MacKenzie Scott, ali i nakon njegovog prvog istupanja s mjesta izvršnog direktora Amazona 2021. godine.

Svi bismo mogli i bez polirane drvene skulpture, zaključuje Hyperallergic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:15