DOM MLADIH

Petar Grimani izlaže u Splitu. Završna faza je ‘Zlatni rez‘ kada će se otvoriti vremenska kapsula izložbe

Izložba Petra Grimanija u Domu mladih u Splitu

 Zaklina Antonijevic/
Umjetnik na izložbi koja traje do 12. listopada koristi medije videa, VR, prostornih instalacija, slike, fotografije, skulpture i happeninga

U prostorima Doma mladih i galerije MKC može se pogledati izložba splitskog multimedijalnog umjetnika Petra Grimanija pod naslovom "Dom". Umjetnik podjednako tretira sve prostore Doma neovisno o njihovoj dovršenosti odnosno trenutnoj funkciji.

U kolopletu prostornih i sadržajnih asocijacija izložba pokušava objediniti autorovu dosadašnju multimedijalnu umjetničku produkciju s novim radovima izvedenim za ovu priliku.

Kustos izložbe je Branko Franceschi koji o Grimanijevoj umjetničkoj praksi kaže sljedeće: "Iako koristi slojevit rječnik, metodologiju i multidisciplinarnu paradigmu suvremenog umjetničkog stvaralaštva, sadržajno se oslanja na lokalni prostor, njegovo materijalno i duhovno nasljeđe. U referencama prožetim osjećajem za mistične aspekte zbilje, sada prilagođenim arhitekturi, potencijalima, stvarnosti i sudbini Doma mladih, Grimani njegov status nezavršenog, neuralgičnog toposa uzdiže do spomenika lokalnoj, državnoj, pa i civilizacijskoj distopiji".

image

Izložba Petra Grimanija u Domu mladih u Splitu

Zaklina Antonijevic/
image

Izložba Petra Grimanija u Domu mladih u Splitu

Zaklina Antonijevic/

Neprestano reagirajući na prostor i vrijeme zgrade Doma za interpretaciju vlastitih ideja i iskustava umjetnik koristi medije videa, VR, prostornih instalacija, slike, fotografije, skulpture i happeninga. Izložbi pristupa kao otvorenom radnom procesu u nekoliko faza. U sklopu izložbe događa se i razgovor s umjetnikom a završna faza najavljena je za petak 6.listopada u 20h pod naslovom "Zlatni rez" kada će se otvoriti vremenska kapsula izložbe.

Izložba u Domu mladih otvorena je do 12.listopada.

Petar Grimani završio je studij slikarstva u Splitu i Firenci te magisterij filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Djeluje u brojnim umjetničkim disciplinama kao što su performans, slikarstvo, skulptura, multimedija, video, animacija, film, kazalište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:55