Najstariji iz 1948.

Izložba oldtimera ispred zagrebačkog HNK: ‘Nema GPS-a, nema ABS-a, nema problema‘

Izložba oldtimera kluba Stari kotači iz Svete Nedelje

 CROPIX
Izložbu je organizirao klub Stari kotači iz Svete Nedelje, a u svibnju rade i veliki sajam u svojem gradu

"Nema GPS-a, nema ABS-a, nema čipa, nema serva, nema sterea, nema zračnih jastuka, nema računala, nema parkirnog senzora, nema klime, nema centralnog zaključavanja, nema električnih prozora, nema elektronike... Nema problema", natpis je na jednom od automobila izloženih danas ispred zagrebačkog HNK.

Tamo se, naime, do 15 sati odvija izložba oldtimer automobila, koju je organizirao oldtimer klub Stari kotači iz Svete Nedelje.

- Imamo oko 110 automobila. Teško je izdvojiti samo neke, no najstariji od njih je iz 1943. godine. Imamo i Buicka iz '48., tu je i "kontra" Fićo iz 1963. godine, kao i razni Mercedesi, Alfa Romea, brojni Volkswagenovi modeli... - kaže nam Andrea Weber, predsjednica ovog kluba.

Oduševljeni su i odazivom onih koji su dovezli svoje automobile, kao i brojem posjetiteljima.

- Interes je doista izniman, a na trgu je živo od jutra. Ovu bih priliku iskoristila da pozovem ljude da nam se pridruže i na idućem druženju, koje je isplanirano za svibanj. U Svetoj Nedelji, naime, organiziramo veliki Sajam oldtimera, na kojem će također biti izloženi brojni automobili, ali će imati i prodajni dio za dijelove za oldtimere - kaže Weber.

Fotografije današnje izložbe pogledajte u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:51