Budući klasici

Cash&Carry ponovno oduševljava posjetitelje: nova generacija stupa na scenu, a ovo je prilika da prvi kupite njihova djela

Ivan Čunović

 Nera Simic
Dani otvorenih vrata na Jabukovcu traju danas do kasnih večernjih sati, a posjetitelje očekuje i niz koncerata

Na Akademiji likovnih umjetnosti na Jabukovcu 10 danas se održava 17. po redu Cash & Carry u organizaciji studenata Likovne akademije. Manifestacija Cash & Carry - Dan otvorenih vrata umjetnosti već godinama pruža priliku mladim umjetnicima da izlože svoja djela pred širom publikom, i tako barem djelomice osjete kako će biti u stvarnom svijetu, jednom kada diplomiraju te uče nove vještine među kojima je i neposredna komunikacija s kupcima. Mnogi umjetnici danas prisutni u javnom prostoru, bili su izlagači na Cash&Carry, tako da je to prilika da se po jako povoljnoj cijeni kupe djela onih autora koji možda u neposrednoj budućnosti postanu i klasici.

image

Jakov Pašalić

Nera Simic
image

Postav na Jabukovcu

Nera Simic
image

Postav na Jabukovcu

Nera Simic

Mnogi su kupci posjetili Cash&Carry, neki već tradicionalno dolaze na ovu manifestaciju, a neki su tu prvi puta.

Astrid Jakšić, Petra Jović, Ante Šabić i Jakov Pašalić ove su godine u organizacijskom timu, a osim Cash & Carryja, s kolegama sa svoje godine pokrenuli su još nekoliko radnih akcija kao što su krečenje i čišćenje prostorija akademije na Jabukovcu.

image

Postav na Jabukovcu

Nera Simic
image

Nika Belc

Nera Simic
image

Posjetitelji sajma

Nera Simic

Ove godine svoje radove izlažu i studenti animacije i novih medija, a sam događaj organiziran je u suradnji s Animafestom. Mogu se pogledati radovi studenata kiparstva, slikarstva, grafike i primijenjene grafike.

Svake godine imaju suradnju s Centrom za autizam, a ove godine i s udrugom Krijesnica. U sklopu ovog dijela izložbe svako od studenata donira nekoliko svojih radova, a po imaju po novom i majice i torbe na prodaju.

image

Kristina Penava

Nera Simic
image

Posjetitelji sajma

Nera Simic
image

Radovi Antonele Suberk

Nera Simic

Program je započeo u 10 ujutro i trajat će sve večernjih sati, a sve posjetitelje očekuje bogat i raznolik program. Ulaz je besplatan, pa nije kasno da se zaletite do Jabukovca i uljepšate si zidove. Motivi kojima se bave umjetnici uistinu su mnogi.

image

Radovi Tare Stanić

Nera Simic
image

Zagreb, 140522.
Cash and Carry sajam na likovnoj akademiji na Jabukovcu.
Na fotografiji: Rad Vida Vukelica.
Foto: Nera Simic/CROPIX

Nera Simic

A što se tiče glazbenog programa, nastupaju: Šećer (Tena Rak), Ivan Judaš, Martin Ladika, Čudnoređe (Ognjen Bašić), Kosan, Folk/punk/gypsy/cabaret bend bez imena, Mrave brojim, Empe2, Šuš, Abergaz, Biciklić, Doktor Bokčilo, Flaner, Marko i Darko, Žlice I Gitara + DJ Emir Fulurija i DJ Hvala Sven...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 15:39