10 000 dijelova

Bečki muzej Belvedere predlaže da voljenoj osobi za Valentinovo kupite NFT Klimtova ‘Poljupca‘

Prezentacija NFT ”Poljupca”

 Ouriel Morgensztern/Belvedere, Beč
NFT verzije će službeno biti objavljene na 14. veljače. Maloprodajna cijena je 1 850 eura po komadu

Bečki Belvedere u suradnji s ArtèQ-om uslijed ovogodišnjeg će Valentinova u limitiranom broju prodavati digitalno izdanje remek-djela "Poljubac" austrijskog slikara Gustava Klimta.

Jedna od najpoznatijih slika na svijetu i središnji komad Belvedereove kolekcije postat će dio NFT projekta.

Kupnja NFT "Poljupca" kupcima će omogućiti registraciju na platformi thekiss.art, gdje će sliku moći vidjeti u cijelosti.

- Što u digitalnom dobu znači posjedovati umjetničko djelo? Popularnost NFT-a, kojim je svijet umjetnosti ispunjen od 2020. godine, posebno aktualizira to intrigantno pitanje. Razgovor o digitalnim reprodukcijama otvara nove načine sudjelovanja, koje u financijskom pogledu treba shvatiti ozbiljno, ali i promatrati zaigrano - komentira direktorica Belvederea Stella Rollig.

Belvedere očekuje veliki interes kolekcionara NFT-a.

- Vrlo mali broj dijeljenja za svjetsko tržište te unikatnost čine te tokene vrijednima - kaže Wolfgang Bergmann,izvršni direktor Belvederea, dok osnivač ArtèQ-a Farbod Sadeghian dodaje:

- Ponosni smo što su ArtèQ-ova inovativna tehnologija i koncept izabrani za implementaciju ovog globalno jedinstvenog projekta. Sretni smo što smo partneri u ovom projektu.

Moguće je nabaviti 10 000 NFT-a po maloprodajnoj cijeni od 1 850 eura po komadu.

'Whitelisting' faza počinje 26. siječnja, a zainteresirani se mogu registrirati na platformi thekiss.art.

Od 9. veljače kupci će dobiti autorizaciju kako bi mogli kupiti NFT verzije "Poljupca", koje su dio 'blockchaina', koji garantira da će NFT ostati nepromjenjiv te da ga se neće moći krivotvoriti.

NFT verzije će službeno biti objavljene na Valentinovo, a certifikat će svjedočiti o tome koji digitalni dio slike je kupljen.

Individualne izjave ljubavi mogu biti dodane NFT-u putem platforme a bit će vidljive od 14. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:58