NEZADOVOLJSTVO

Razdor na rubu HDZ-ove koalicije: Napad na Anušića jer nije želio Salapića na izbornoj listi

Neki u HDZ-u smatraju da bi ovo mogao biti početak velikog sukoba i problema u toj županiji.
Josip Salapić u društvu Andreja Plenkovića i Tome Medveda
 Facebook HDSSB

Objava koja se u utorak pojavila na Facebook stranici HDSSB-a, stranke Branimira Glavaša, izazvala je, doznajemo, nezadovoljstvo među dijelom HDZ-ovaca, a pogotovo dio u kojem se navodi da će ta stranka imati kandidate za župana i gradonačelnika na nadolazećim lokalnim izborima.

Glavaš je, naime, podržavao Vladu Andreja Plenkovića, a i sada njihov kandidat na izbore izlazi na HDZ-ovoj listi.

- HDSSB u kampanji za parlamentarne izbore s Josipom Salapićem kao kandidatom u VII. izbornoj jedinici, usput najavljujemo i kandidata za župana Osječko-baranjske županije i gradonačelnika grada Osijeka na nadolazećim lokalnim izborima - stoji u njihovoj objavi uz koju je priložena fotografija na kojoj se Salapić nalazi u društvu šefa stranke Andreja Plenkovića, te nositelja liste u VII. izbornoj jedinici Tome Medveda.

- Na tu HDSSB-ovu objavu u prvom redu gledam kao na poruku Ivanu Anušiću, osječko-baranjskom županu i nositelju naše liste u IV. izbornoj jedinici, jer je poznato da Anušić nije želio da Salapić bude na njegovoj listi za izbore - komentirao je jedan istaknuti HDZ-ovac. Kaže kako se oko toga na sam dan objave listi, ali i par dana prije, odvijala prava drama.

- Anušić je najprije zbog toga ušao u sukob s vodstvom HDZ-a koje je inzistiralo na Salapiću. Nije im htio popustiti po cijenu da i njega maknu i onda je Salapić prebačen u VII. jedinicu. Navodno je dan prije objave listi, u nedjelju, s Plenkovićem i Medvedom dogovoreno da će Salapić biti na šestome mjestu. No, dan poslije, sve se zakompliciralo - ispričao je sugovornik iz stranke. Kaže kako je do problema došlo kada su HDZ-ovci javili Glavašu da bi Salapiću ipak dali sedmo mjesto na listi, na što Glavaš nije htio pristati.

- Čuo sam da je on rekao da će u tom slučaju HDSSB na izbore u IV. izaći sa svojom listom koju će nositi Salapić, a na čijem će zadnjem mjestu biti on, Glavaš - ispričao je naš sugovornik. Neki u HDZ-u smatraju da bi ovo mogao biti početak velikog sukoba i problema u toj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:38