Instagram
Želi se riješiti konkurencije

Instagram ima novu aplikaciju za chatanje koja neodoljivo podsjeća na popularni 'Snapchat'

Ako vrijeme često provodite na Instagramu, a uz to volite i chatati, razveselit će vas vijest da je ova društvena mreža pokrenula "brbljaonicu", odnosno novu aplikaciju namijenjenu isključivo korisnicima Instagrama, a fokusirat će se na slanje fotografija vašim najbližim prijateljima.

Nakon lansiranja virtualnog modnog savjetnika i servisa za dejtanje, Facebook je pripremio još jedno iznenađenje. Instagram, inače u vlasništvu Facebooka, predstavio je novu aplikaciju za chat koja će korisnicima omogućiti da ostanu u kontaktu s najbližim prijateljima, s njima dijele fotografije, videa pa čak i gdje se nalaze i što trenutno rade. Zove se "Threads" i fokusirana je na kameru, čije se sučelje pojavljuje čim pokrenete aplikaciju.

Instagram

Osim navedenih značajki, u aplikaciji je moguće postaviti i prečace za nekoliko osoba s kojima najčešće komunicirate koji će se nalaziti na dnu ekrana u sučelju kamere. Korisnici će s najbližim prijateljima moći podijeliti i status ili odabrati automatsku opciju, pri čemu će Threads samostalno objaviti vaš status koristeći podatke o lokaciji u stvarnom vremenu, stanje baterije ili kvalitete mreže. Međutim, aplikacija neće dijeliti vašu točnu lokaciju, već će pokušati "shvatiti" gdje se nalazite - na poslu, u kafiću, u autu i slično. Unutar Threadsa moći ćete pristupiti i porukama s Instagram Directa, ali samo od onih osoba s kojima najčešće razgovarate.

Ako vas nova aplikacija neodoljivo podsjeća na popularni Snapchat, to nije bez razloga. Naime, Instagram, odnosno Facebook, ovom aplikacijom želi odvratiti korisnike od svojeg suparnika Snapchata kako bi manje vremena provodili na njemu, a više na Threadsu ili se kompletno prebacili na njega. Threads je od danas dostupan svim korisnicima pametnih telefona s Android ili iOS operativnim sustavima.

Linker
20. travanj 2024 07:53