NASLJEDNICI 'SEDMICE'

Hoće li Apple proslaviti rođendan iPhonea s čak tri nova modela?

Približava se deseta godišnjica objavljivanja prvog iPhonea, a sve je izglednije da će na taj dan – 29. lipnja – Apple objaviti kakve je sve novosti pripremio.

Već se mjesecima povlače različite glasine, ali novi Bloombergov izvještaj sve svodi na jedno vrlo izvjesno predviđanje: objavit će tri nova iPhonea, dva standardna i jedan koji će po mnogočemu biti poseban.

Dva mobitela će biti standardni nasljednici iPhonea 7 i iPhonea7 Plus koje bismo ionako dočekali u uobičajenom ciklusu novih objava tvrtke Apple, ali najintrigantniji je treći mobitel o kojem se već dugo šuška. Taj poseban, obljetnički, iPhone trebao bi izgledati drukčije od standardnog iPhonea, ali i cijena će mu biti značajno veća. Tehnički detalji još nisu poznati, ali pretpostavlja se da će imati OLED zaslon i zakrivljen ekran.

BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 16:  Apple employees prepare Apple iPhone 7 phones on the first day of sales of the new phone at the Berlin Apple store on September 16, 2016 in Berlin, Germany. The new phone comes in two sizes, one with a 4.7 inch display, the other with a 5.5 inch display.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Getty Images

Cijena bi mu mogla biti oko tisuću američkih dolara, a zanimljivo je da postoji mogućnost da se neće tako brzo naći u prodaji. Naime, iako je vjerojatno da će Apple najaviti sva tri uređaja na iPhoneov rođendan, 29. lipnja, lako je moguće da se zbog izazova u proizvodnji oni u prodaji pojave i s nekoliko mjeseci zakašnjenja.

Linker
12. travanj 2024 16:22