Vlaji na Himalaji

Podrška prijatelju prije ekspedicije života: Rupčić, Mlikota i Božić penjali se na Biokovo u posebnom društvu

Posljednji uspon prije pokušaja osvajanja Himalaje domaći avanturist Mario Celinić napravio je na Biokovu u društvu poznatih planinara.

Glazbenik i pustolov Hrvoje Rupčić iskoristio je sunčan proljetni dan da s ekipom alpinista posjeti Biokovo. Ta planina proglašena parkom priode uzdiže se iznad Makarske rivijere, a planinari u Rupčićevoj ekipi krenuli su sa sjeverne strane prema vrhu sv. Jure. Glazbenik je i sam na svom Facebook profilu objasnio kojim povodom su išli u ovu ekspediciju.

"Posljednje pripreme Marija Celinića prije njegovog odlaska na Himalaju i pokušaja da stane na Mt. Everest, vrh svijeta, proveo je sa Stipom Božićem, Vedranom Mlikotom, i ostatkom ekipe ‘Vlaji na Himalaji‘, uključujući i mene. Predivan dan i predivno druženje uz velike želje svih nas da Mario bude šesti Hrvat koji bi stao na krov svijeta", objasnio je Hrvoje Rupčić.

Bivši natjecatelj MMA, Mario Celinić, ovih dana kreće u pohod na Mount Everest. Uspije li mu doći do vrha, koji se nalazi na 8848 metara nadmorske visine, bit će prvi Hrvat nakon Stipe Božića i četiri članice ženske alpinističke ekspedicije - sestara Darije i Iris Bostjačić, Ene Vrbek i Milene Šijan - koji se popeo na najvišu točku Zemlje.

Čitajte i: Hrvoje Rupčić živi drugu mladost s trećim sinom: ‘Iako zarađujem manje nego ikada, nikada nisam bio sretniji‘

Čitajte i: Povratak na Himalaju: Stipe Božić vraća se na svetu planinu - prvi put s kćeri Ivom

Najvažnija podrška

Celinić je bivši natjecatelj mještovitih borilačkih sportova, koji se tek prije četiri godine zaljubio u planinarenje, nakon što se popeo na Velebit. A sada je spreman za najveći alpinistički ‘zalogaj‘ - u tome mu podršku osim Hrvoja Rupčiča i Vedrana Mlikote daje i Stipe Božić, prvi Hrvat kojem je uspjelo popesti se na Mount Everest.

image
Vlaji na Himalaji dali su podršku Mariju Celiniću.
DUJE KLARIC/CROPIX

"Završne pripreme i posljednji uspon prije Himalaje. Predivan dan uz predivne ljude. Puno dobrih informacija i savjeta od najboljih. Hvala od srca na prijemu Vedranu Mlikoti, Stipi Božiću, Hrvoju Rupčiću i svim Valjima sa Himalaje...", napisao je Celinić na Facebooku uz fotografije sa zajedničkog planinarenja.

A Mario je već ranije svojim prijateljima i pratiteljima otkrio koliko mu znači podrška i savjeti sa Stipom Božićem. "Najvažniji dio priprema za uspon na Everest je razgovor sa legendom Hrvatskog alpinizma Stipom Božićem. Neizmjerno puno znače njegovi savjeti , potpora i podrška".

Linker
24. travanj 2024 00:43