vikend izlet

Na Jahorini zabava je zajamčena! Odlična hrana, sjajne staze i ugodan smještaj pružaju nezaboravno iskustvo u susjedstvu

Najveće skijalište u Bosni i Hercegovini ove zime dočekuje goste s još više staza i novim gondolama.

Snijega ima dovoljno, staze su spremne, s radom je počela i nova, ove sezone otvorena gondola, a zabave ovdje nikada nije nedostajalo. Najveće bosanskohercegovačko skijalište Jahorina, na kojem su se 1984. na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu natjecale skijašice - a skijaši na obližnjoj Bjelašnici - privlači i goste iz Hrvatske, osobito u doba pandemije kad su epidemiološke mjere strože u austrijskim i talijanskim zimovalištima nego ovdje, gdje su i cijene povoljnije.

Jahorina je od Zagreba udaljena oko 440 kilometara ako se ide preko Banje Luke, od Splita stotinjak km manje, a od Sarajeva je udaljena tridesetak, pa se tako skijaški vikend ili dulji boravak može kombinirati i s razgledavanjem glavnog grada BiH.

Jahorina, čiji je vrh Ogorjelica visok 1916 metara, ima 11 staza, uglavnom crvenih - srednje zahtjevnih, a nešto manje lakših, plavih i izazovnih crnih.

image

Znak koji podsjeća na to da su se ondje 1984. održale Zimske olimpijske igre.

ELVIS BARUKCIC/AFP/PROFIMEDI

Sveukupno ima više od trideset kilometara skijaških staza, sve ih je više opremljeno uređajima za umjetno zasnježivanje, a oko pet kilometara je pripremljeno i za sve popularnije noćno skijanje - čime se ne mogu pohvaliti ni razvikanija alpska skijališta. Tu su i tri skijaška vrtića te 16 kabinskih žičara. Gosti se ovdje osjećaju sigurno, hrana je odlična, a skijanje je bolje nego u manjim zimovalištima u Alpama.

image

Hotel Termag nudi luksuzan boravak.

PRIVATNI ALBUM

Odlična ponuda hrane

Dobra lokalna piva i hercegovačka vina te odlična rakija mogu se naći u svakoj gostionici, a od jela se u restoranima na samom skijalištu nude ćevapi i pljeskavice, vješalice, jela sa sirom te slatke tufahije, urmašice i baklava. Ugostitelji primaju i eure i konvertibilne marke.

image

Hotel Termag ima i odličan restoran s bogatom vinskom kartom.

PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Zimska čarolija u zagrljaju Julijskih Alpi: Prije skijanja prošećite obalom Bledskog jezera i doživite idilu u snijegu

Za posjetitelje koji žele ekskluzivniju ponudu, tu je hotel Termag s četiri zvjezdice, koji nudi ugodan ambijent, dobar wellness, polupansion s bogatom buffet ponudom, zatvoreni bazen s grijanom vodom, kuglanu, igraonice za djecu za koju se organizira i škola skijanja.

Na samoj stazi nalazi se pak hotelski restoran Koliba, u kojem se može uživati u dobrom jelu tijekom ili nakon skijanja.

image

Ugodan ambijent u hotelu Termag za opuštanje nakon skijanja.

PRIVATNI ALBUM
image

Bazen je opremljen masažnim mlaznicama.

PRIVATNI ALBUM

Sve u svemu, Jahorina pruža puno toga za relativno malo novca - usporedimo li je sa skijalištima u Alpama. Dapače, skijaši će ovdje uživati više nego u manjim alpskim zimovalištima.

image

Zabaviti se mogu i ljubitelji kuglanja.

PRIVATNI ALBUM

Staze su dobre, ambijent odličan, žičare sve bolje, a na hranu i zabavu će se rijetko tko požaliti. U okolici Sarajeva posjetite i okolne brdovite lokacije - Ravnu Planinu i Romaniju, s kojima će Jahorina, planira se, biti povezana gondolom, a tu su i Trebević te Bjelašnica - sve ih se isplati posjetiti.

Više zanimljivih i inspirativnih tema potražite u novom broju Glorije IN!

image

Najava Glo IN

GLORIA PRODUKCIJA
Linker
19. travanj 2024 18:24