od 6. do 29. travnja

Za sve kavoljupce: U Europskom domu pogledajte izložbu slika taloga ispijene kave autorice Zrinke Moslavac

Izložba slika Zrinke Moslavac bit će izložena od 6. do 29. travnja 2021. u Europskom domu, a sastoji se od dva dijela: prvi dio naziva Fortune Telling / Gatanje, Predskazanje predstavlja unutrašnjosti šalica s talogom kave iz kojeg se predviđa budućnost, a drugi dio izložbe Fortune / Sreća, Sudbina, Bogatstvo apstraktan su prikaz života uistinu.

"Zrinka Moslavac ovog se puta uz apstraktne slike predstavlja i serijom kružnih slika koje predstavljaju gatanje iz šalica tj. talog ispijene kave razlivene u šalicama. Svaka je slika dobila naziv po onome što je autorica iščitala iz taloga. Slikane akrilom na medijapanu lazurnim do debelim nanosima, djelomično s umiješanim pijeskom, slike vjerno dočaravaju prikazano - talog ispijene kave u šalicama. Iako su slikane realistično one su ipak vezane uz slikaričinu osobnost. Prvenstveno tu mislim na ideju, igru slučajnosti i spontanosti koju slikarica ima slikajući svoje apstrakcije", istaknuo je slikar Ivan Marković.

image
FOTOGRAFIJE: ZRINKA MOSLAVAC
image
FOTOGRAFIJE: ZRINKA MOSLAVAC

Zrinka Moslavac suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica je zanimljivog opusa, većinom nefigurativnih motiva.

Riječ je o nizu akrila na platnu velikog formata s izazovnim temama uznemirenih volumena, prožetih snažnim energetskim gibanjima, koje možemo pratiti i ili uočavati u snažnim kolorističkim nanosima.To je svijet u mijenama, u stalnim promjenama, u kontinuiranom kretanju, univerzum koji će pokazati dugo skrivano lice i napokon se razotkriti.

image
FOTOGRAFIJE: Zrinka Moslavac

"Površine velikih formata doista su idealne za motive u kretanju i bilježenje njihovih vidljivih, ali i nevidljivih tragova postojanja. Akrili Zrinke Moslavac dostojno se priključuju ekspanziji apstrakcije u posljednje vrijeme, gdje svaki autor svojim doprinosom učvršćuje temelje nefigurativnog slikarstva u neprekidnom istraživanju i motiva i boja i formata", istaknuo je novinar Miroslav Pelikan.

image
FOTOGRAFIJE: ZRINKA MOSLAVAC
image
FOTOGRAFIJE: ZRINKA MOSLAVAC

Nina je brata i oca izgubila zbog suicida. Svoju potresnu priču pretočila je u umjetnost i motivaciju - da pomogne

Linker
16. travanj 2024 00:38