Lifetime TelevisionCo / Everett / Profimedia
zimski mood: 'on'

Što gledamo u prosincu: Lista filmova i serija uz koje brojimo dane do Božića

Topli napitak, dekica, kauč i...omiljena serija ili novi film na malom ekranu - ovoga ćemo se držati u hladnim danima prosinca kada nam se ne bude dalo gužvati na Adventu ili ispijati kuhano vino u obližnjem kafiću. Prosinac na televizijskim programima i streaming kanalima donosi baš svašta - od novosti, klasika koje uvijek volimo pogledati, filmskih maratona, iščekivanih nastavaka serija - u 'šumi' naslova zato smo izdvojili one najzanimljivije.

FILMOVI KOJE PRATIMO

Od 1. prosinca ulazimo u blagdanski mood, a cjelomjesečni maraton filmova "Harry Potter" čini se kao idealni način za provesti vikende ispod dekice. Od početka prosinca svake subote i nedjelje očekuje nastavak novih pustolovina svima poznatih čarobnjaka na HBO GO programu. Na HBO-u se istoga dana prikazuje i priča o mladom slonu - film Dumbo.

Kroz cijeli prosinac HBO nudi zanimljive filmske naslove, od akcijskih heroja za ljubitelje znanstvene fantastike, kao što su naslovi "Osvetnici: Završnica" pa do njemačkog filma "Posljedice" i božićnog miksa na sam dan Božića kada će svatko pronaći nešto za sebe između filmova "Božični bis", "X-Men početak: Wolverine", "Venom", "Groblje kućnih ljubimaca", "Deadpool 2"...

HBO 2 na program donosi "Kapetanicu Marvel" 5. prosinca, dobitnika nagrade Oscar "Zelena knjiga", "Alita: Anđeo borbe" te film "Sobu za bijeg".

Dobre filmske naslove nudi i Cinemax - na Božić će oni koji ne uživaju u klasičnom božićnom filmu upaliti maraton filmova "Nemoguća misija", a kroz prosinac nas očekuju naslovi poput hita "Suludo bogati Azijci" i "Tihi dodiri", a na drugom programu Cinemaxa prikazuju se klasici kinematografije kao što je "Vrtlog života", drama "Ray i Liz", a dolazi i zanimljiva premijera slovenskog filma "Ivan" rezervirana za 21. prosinca.

Netflix u prosinac ne ulazi nepripremljen, pa već u nedjelju, prvog dana novog mjeseca donosi mnoštvo filmskih naslova, od novijih, no ipak s naglaskom na dobre stare klasike kao što je trilogija "Austin Powers" i "Malcolm X" iz 1992, za kojega je Denzel Washington pokupio dvije nominacije za Oscara, a od novih naslova dolazi još jedna verzija Pepeljuge - "A Cinderella Story: Christmas Wish".

U nastavku prosinca na Netflix dolazi akcijska komedija s korumpiranim policajcima u glavnoj ulozi, "War on Everyone" iz 2016., "A Christmas Prince: The Royal Baby " kao naslov od ove godine, a 6. prosinca Netflix prikazuje svog kandidata za Oscara, dramu sa Scarlett Johansonn u glavnoj ulozi, "Marriage Story".

Vječni romantičari zapazit će naslove kao što su "From Paris With Love" s Johnom Travoltom i novi film s Priyankom Chooprom - "The Sky Is Pink". "Burlesque", biografski film"The Two Popes", "Lawless" s Tom Hardyjem i Shiom LaBeouf, još su neki od zanimljivih filmskih naslova na Netflixu.

SERIJE KOJE PRATIMO

Jedna od najiščekivanijih serija na Netflixu je naslov "You" - dan nakon Božića, 26. prosinca čini se kao odličan tajming za drugu sezonu popularne serije na koju se lako navući. Dok čekamo kraj mjeseca, 2. prosinca stiže prva sezona serije "Nightflyers", nastala po sci-fi romanu Georgea R.R. Martina, prva sezona norveške božićne serije "Home for Christmas", prva sezone razvikane fantasy serije "The Witcher" te turska serija sa supernatural elementima "The Gift".

Nastavke serije donosi i HBO, od premijera do naslova koje već pratimo. "Njegova mračna građa" smatra se modernim remek-djelom maštovite fikcije i stiže kao novina na program, kao i serija "Čuvari", smještena u alternativnu povijest u kojoj se maskirani osvetnici tretiraju kao odmetnici. Zanimljiv je i naslov serije "Gospođa Fletcher", a adute ima i HBO 3 s premijerom serije "Batwoman", "Spavači" i trećom sezonom serije "Mladi Sheldon", spinoffom sitcoma "Teorija velikog praska".

Linker
24. travanj 2024 19:17