Glazba liječi

Objavljen je ‘Healing Sounds‘, dobrotvorni kompilacijski album domaće elektroničke scene za žrtve potresa

Nakon što su tri kompozicije najavile izlazak kompilacije, sada je dostupan i cijeli album, prvo u digitalnom obliku, a nešto kasnije i na vinilu.

Na godišnjicu potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka, objavljen je 'Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project' dobrotvorni kompilacijski album domaće elektroničke scene za žrtve potresa. Album je objavljen u digitalnom formatu, dok se vinilno izdanje očekuje u dva dijela u nadolazećim mjesecima.

Na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla kao pokretača projekta uz izdavačku podršku etikete PDV, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje kompozicije za ovu prigodu. Album sadrži uglavnom ekskluzivne numere, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, VRH, Zarkoff.

Čitajte i: Hvalevrijedna inicijativa: Počela kampanja domaćih DJ-a, prikupljaju sredstva za pomoć stradalima u potresima

Kompilacija je od danas isključivo dostupna na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima pojaviti sredinom travnja. Prvi dio vinilnog izdanja se očekuje do početka ljeta. Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije.

Čitajte i: Otišao dok je pokušavao zaštititi svoj instrument: Dirljiva posveta za poginulog orguljaša u sklopu dobrotvorne akcije

Funding kampanja za prikupljanje sredstava je još uvijek otvorena.

Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun Zaklade SOLIDARNA za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Čitajte i: Objavljen je ‘LA Rework‘: Uči objave humanitarne kompilacije ‘Healing Sounds‘ izašao treći najavni singl

Linker
19. travanj 2024 20:18