BOGAT PROGRAM

Grad se budi! Donosimo popis događaja koji vas u Zagrebu očekuju ovog rujna

Odličnih filmova, dobrog štiva i super atmosfere ovoga rujna u Zagrebu neće nedostajati, a mi vam donosimo popis lokacija i događaja na kojima ćete pronaći sve što vam treba za dobar uvod u jesensko raspoloženje.

Težak je prelazak s "morskih" odmora u radno raspoloženje, posebno kada nas u Zagrebu dočeka tmurno vrijeme popraćeno hladnim temperaturama. Kaputiće, balonere, čarape i gležnjače nismo očekivali tako brzo, no što je - tu je. I jesen ima svojih čari, a najbolje će vas pridobiti događanja kojih u Zagrebu ovoga rujna neće nedostajati! Donosimo popis događanja i mjesta koja ovog rujna morate posjetiti.

Lauba kao nezaobilazna stanica svakog ljubitelja umjetnosti

Obavezna stanica ljubiteljima umjetnosti ovoga rujna trebala bi biti zagrebačka Lauba koja nudi odličan program. Nakon zatvaranja izložbe Erwina Wurma, Lauba je 26. kolovoza ugostila filmski program Motovun film festivala koji će do 5. rujna prikazivati odabrane filmske naslove iz Motovuna poput - David Byrne‘s American Utopia, Užitak, Otac, Lovci na tartufe i mnoge druge.

Paket ulaznica možete nabaviti po cijeni od 100 kuna, dok je cijena jedne ulaznice 30 kuna.

Program i detalje možete pogledati ovdje.

Murina u Zagrebu

Dugoiščekivana drama dubrovačke redateljice Antonete Alamat Kusijanović, Murina, premijerno je konačno stigla u Zagreb kada se 26. kolovoza mogla pogledati u Cinestaru u Branimir centru, a sada stiže i na "Film u šumi" na zagrebačkom Tuškancu.

image
Scena iz filma Murina.
MARKO TOPIć

Nakon oduševljenja koje je drama Murina izazvala na festivalu u Cannesu gdje je osvojila Zlatnu kameru kao nagradu za najbolji debitantski film, konačno imamo priliku film pogledati i u Zagrebu, a svečana projekcija će se održati u četvrtak, 2. rujna uz prisutnost filmske ekipe i u petak, 3. rujna.

Riječ je o kompleksnoj i dojmljivoj priči o djevojci koja želi pobjeći od agresivnog oca, a priliku za to pronalazi kada im u posjet stigne karizmatični obiteljski prijatelj.

Raj za ljubitelje knjiga

Međunarodni sajam knjiga, Interliber u 43. izdanju ove će se godine odviti od 28. rujna do 3. listopada. Na ovogodišnjem izdanju imate se priliku upoznati s novim naslovima i otkriti nepoznate literarne bisere među bogatom ponudom izlagača. Očekuju se, kao i svake godine, brojni popratni kulturni i edukativni programi.

image
Ove godine čekaju vas super naslovi na Interliberu.
RANKO SUVAR/CROPIX

Slovenska književnost u središtu interesa

Za ljubitelje dobrog štiva odvit će se i Festival svjetske književnosti u knjižari Fraktura, Hrvatskom glazbenom zavodu, u Uraniji - prostor kreacije, ali i u galeriji Canvas od 5. do 9. rujna. Cijena ulaznica je 30 kuna, a u središtu interesa festivala ove je godine slovenska književnost. Osim toga, u fokusu će biti i obilježavanje stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Zagrebu, a posebno će biti predstavljena i bjeloruska književnost.

Čitajte i: Street art galerija u Zagrebu: Ulični umjetnik boris poigrao se bojama i oblicima i napravio mini dvorac

Program pogledajte ovdje.

Najbolje umjetnine na jednom mjestu

Art Zagreb - sajam umjetnina održava se u Hali V. Tehničkog muzeja od 15. do 18. rujna kada imate priliku na jednom mjestu zaviriti u ponudu najboljih umjetnina na hrvatskom tržištu. Sam festival zamišljen je kao mjesto trgovine i susreta umjetnika i umjetničkih radnika te ljubitelja umjetnosti u najširem smislu, a uz sajam se organiziraju i izložbe, paneli, predavanja, filmske projekcije te nastupi glazbenika.

Više o festivalu pogledajte ovdje.

Odbrojavanje u parku Ribnjak

Ovogodišnji Art park traje od 11. lipnja u parku Ribnjak gdje ste cijelo ljeto mogli uživati u raznim radionicama, druženjima i u odličnoj atmosferi, a sada mu se lagano bliži kraj. Do 4. rujna imate priliku posjetiti preostale radionice, glazbene i filmske večeri, ali i jutarnje satove joge u parku koji pruža čistu uživanciju.

Zvaršni program dostupan je ovdje.

Život na Savskom nasipu

Savski nasip uz Green River Festival živi od 30. lipnja, a ako do sada niste uspjeli posjetiti tu chill oazu, ne brinite. Festival traje do 30. rujna do kada vas očekuje odlična zabava uz nastupe Dj-a, glazbene slušaonice i mjesta za odličan odmor od ubrzanog ritma grada.

Što vas sve još očekuje pogledajte ovdje.

Koncerti renomiranih hrvatskih umjetnika

Ljetna scena Amadeo od 17. rujna obogaćuje zagrebačku glazbenu scenu, a sve do 10. rujna zagrebačkoj i inozemnoj publici donosi vrhunske koncerte u izvedbi renomiranih hrvatskih umjetnika. Koji vas koncerti još očekuju, pogledajte ovdje.

Čitajte i: ‘Murina‘ u Zagrebu: Domaći film nagrađen u Cannesu premijerno se može vidjeti na Tuškancu uz ostale Oscarom nagrađene naslove

Otvorenje rujna uz Beer Fest

Ove godine popularan Zagreb Beer Fest održava se na novoj lokaciji - u parku Obala dr. Savke Dabčević Kučar, a osim klasično bogate ponude piva, održat će se i koncerti Gorana Bareta & Majki, TBF-a, Elementala i Repetitora od 3. do 5. rujna.

54. PiF – međunarodni festival kazališta lutaka

Ljubitelje kazališta na 54. PiF-u - međunarodnom festivalu kazališta lutaka od 17. do 23. rujna očekuju brojne predstave iz Hrvatske, ali i iz Slovenije, Slovačke, Velike Britanije, Češke, Bugarske, Njemačke, Poljske te Bosne i Hercegovine. Predstave će se održati u Kulturnom centru Travno, u Glazbenom paviljonu Zrinjevac, u Galeriji forum i u KIC-u.

Cijene ulaznica za djecu su 15 kuna, a za odrasle 30 kuna, dok su programi na otvorenom besplatni.

Čitajte i: Zagrebačko ljeto provedite u hladu tuškanačke šume uz program suvremenih filmskih hitova i kultnih klasika

Pop up by the Lake

Na jezeru Bundek Pop up by the Lake koji je započeo još 26. kolovoza garantira dobru glazbu, piće i zabavu sve do 19. rujna. Želite li se dobro zabaviti, družiti s prijateljima ili samo uživati, posjetite jedno od omiljenih zagrebačkih okupljališta okruženo prirodom.

Linker
24. travanj 2024 21:30