GOSTOVANJE ZA PAMĆENJE

Dragan Bjelogrlić na pozornici HNK! Upoznajte Putujuće pozorište Šopalovića

Proslavljeni glumci predvode zvjezdanu ekipu hit predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, čije je gostovanje zakazano 21. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Ako ste se zaželjeli Dragana Bjelogrlića uživo, onda znate gdje ćete biti u subotu 21. svibnja. Tog dana hit predstava Putujuće pozorište Šopalović nastala prema drami Ljubomira Simovića u režiji, scenografiji i izboru glazbe Jagoša Markovića gostuje u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Uz Bjelogrlića u naslovnoj ulozi Vasilija Šopalovića u predstavi nastupaju Jasna Đuričić, Marko Janketić, Jovana Belović, Nenad Jezdić, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Sanja Marković, Irfan Mensur, Miloš Samolov, Milica Sužnjević, Miona Marković, Ana Lečić, Teodora Tomašev, Tara Miliutinović, Vanja Radivojević i Nađa Ristić.

image

Dragan Bjelogrlić igra naslovnu ulogu u hit predstavi koja stiže u Zagreb

NEBOJŠA BABIĆ

Premijera je održana na Sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskoga dramskog pozorišta 8. ožujka 2020. a na 25. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu osvojila je Nagradu publike, te Nagradu Ardalion za epizodnu ulogu Simke koja je pripala Sanji Marković.

Čitajte i: POČELO JE! MIA DIMŠIĆ I KONSTRAKTA MEĐU TOP 12 STYLINGA NA TIRKIZNOM TEPIHU U TORINU

U predstavi se povijesni događaji i stvarnost isprepliću i sukobljavaju s mitološko-sudbinskim određenjem čovjeka na ironijskoj razini, a u sudaru ovih određenja - čovjek postaje žrtveno janje. Nevin je zato što su konzekvence za njegove postupke nesrazmjerne postupcima, a kriv zato što je pripadnik društva i svijeta u kojem je nepravda neizbježan dio egzistencije.

image

Redatelj Jagoš Marković potpisuje i scenografiju, te izbor glazbe

NEBOJŠA BABIĆ

Drama Ljubomira Simovića Putujuće pozorište Šopalović praizvedena je 1985. u režiji Dejana Mijača, izvedena je 123 puta, a vidjelo ju je gotovo 65 tisuća gledatelja. Osvojila je brojne nagrade, a komad je postavljen dvadeset pet puta u kazalištima bivše države i više od sto puta u različitim europskim kazalištima, te diljem svijeta.

image

Putujuće pozorište Šopalovića pogledajte 21. svibnja u Zagrebu

NEBOJŠA BABIĆ

Režiju, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Jagoš Marković, kostimografiju Lana Cvijanović, a oblikovanje svjetla Dejan Draganov.

Linker
18. travanj 2024 19:29