Meteorolog na daskama koje život znače

Zoran Vakula poziva na kazališno druženje uz njegovu Sunčicu !

Omiljeni HRT-ov sinoptičar u suradnji s karikaturistom, ilustratorom i dizajnerom Nikom Titanikom izdao je novu slikovnicu. Ovo je treće štivo za djecu iz njegove serije metaslikovnica, a najmlađe će razveseliti vijest da je priča dobila i svoju kazališnu verziju.

Nakon što su mališane osvojile njegove priče Vjetropirasta i Oblačasta, naš najpopularniji meteorolog Zoran Vakula svoju seriju meteoslikovnica obogatio je za još jedno edukativno štivo. Nova slikovnica iz Vakulinog pera zove se Sunčasta, a glavni lik je djevojčica Sunčica koja svojim prijateljima tumači što je sunce, koje su njegove prednosti i mane, pozitivne i negativne strane, te koje su preporučene zaštitne mjere kod različitih UV indeksa.

image

Glavni lik je djevojčica Sunčica.

Press

Kao i prve dvije slikovnice, i Sunčastu je ilustrirao Nik Titanik, koji je i ovoga puta osmislio posebno poglavlje s bojankom te premetaljkama, rebusima i ispunjaljkama na temu sunca.

Velika novost je da je malena Sunčica oživila na kazališnijm daskama.

image

Sunčasta je Vakulina treća slikovnica.

Čitajte: ZA UVIJEK VEDRO LICE ZORANA VAKULE NAJZASLUŽNIJA JE CRNOKOSA DAMA: ZNAO JE DA JE TA ČIM JU JE UGLEDAO

Vakulina najnovija slikovnica od 7. svibnja na redovitom je programu Malog teatra u Centru za kulturu i informacije Maksimir kao dio predstave za djecu Tata slikovnica.

image

Sunčasta je već u ponudi mnogih knjižara.

MOCKUPS DESIGN

U predstavi igraju Mirna Ostrošić i njezin redatelj Igor Baksa koji već pripremaju i uprizorenja prve dvije slikovnice.

Prva predstava Sunčaste održat će se 7. svibnja u 18 sati, a Vakula prognozira vedru zabavu.

Linker
25. travanj 2024 15:45