Počinje!

Uživajte u programu 26. Sarajevo Film Festivala na način kao nikada prije

Ondemand.sff.ba bit će središnje mjesto za sve filmove, programe i sadržaje 26. Sarajevo Film Festivala, ne samo za publiku u Bosni i Hercegovini, već i za ljubitelje filma u regiji i svijetu.

Sarajevo Film Festival ovom platformom filmskim autorima pruža mjesto gdje mogu prikazati svoja ostvarenja, a festivalskoj publici omogućava uvid u najbolje od regionalne i svjetske produkcije. Prijavom na ondemand.sff.ba imate priliku gledati najnovije filmove iz domaće, regionalne i svjetske produkcije na svom uređaju. Zahvaljujući festivalskoj online platformi, publika ima priliku doživjeti posebno filmsko iskustvo u društvu i na lokaciji koju sami izaberu.

Programi i prateći sadržaji

Na ondemand.sff.ba dostupni su svi programi Sarajevo Film Festivala. Natjecateljski program - igrani film, Natjecateljski program - dokumentarni film, Natjecateljski - kratki film, Natjecateljski program - studentski film, Open Air program i Pretpremijere serije ponudit će publici niz svjetskih i internacionalnih premijera.

Presjek najboljih regionalnih filmova iz protekle godine moći ćete pratiti u okviru programa u fokusu.

Program Posvećeno donosi filmove ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, meksičkog redatelja Michela Franca. Predstavit ćemo i brojna recentna ostvarenja svjetske kinematografije u okviru festivalskih sekcija Kinoscope, Summer Screen, Dan ljudskih prava, SFF Partner Presents, Suočavanje s prošlošću, Dječji program, TeenArena, a pregled bh. filmskih ostvarenja iz protekle godine donosi program BH film.

Publika festivala moći će pogledati i brojne prateće sadržaje, među kojima su i Masterclass razgovori s pet renomiranih filmskih stvaraoca: ovogodišnjim dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva Madsom Mikkelsenom, Michelom Hazanaviciusom, Bérénice Bejo, Michelom Francom i Rithyjem Panhom. Program Masterclass razgovora realizira se u suradnji s uglednim filmskim magazinom Variety iz Los Angelesa i bit će dostupan širom svijeta preko Variety Streaming Rooma. Razgovore o trendovima u suvremenoj filmskoj industriji, u kojima će sudjelovati i najznačajniji filmski profesionalci iz čitavog svijeta, također ćete moći pratiti na ondemand.sff.ba, kao dio programa CineLink Talks, koji je realiziran u suradnji s Documentary Campusom i renomiranim filmskim magazinom Screen International.

Ondemand.sff.ba razvijen je u suradnji sa stream servisom Shift72, vodećom kompanijom na polju on demand festivala i Festival Scope, online platformom za filmske profesionalce.


NA OVOM LINKU:
https://youtu.be/cpZVWaaVVPc JE VIDEO VODIČ ZA KORIŠTENJE ONDEMAND.SFF.BA PLATFORME I KUPOVINU ULAZNICA.

Više o platformi

Ondemand.sff.ba je VOD (video on demand) platforma koja vam omogućava pretplatu na kompletan program dostupan 7 dana, ali i mogućnost izbora pojedinačnih naslova, paketa filmova i pratećih sadržaja. S ondemand.sff.ba Sarajevo Film Festival je u mogućnosti da svoj program ponudi publici gdje god se ona nalazila u svijetu. Sadržaj VOD platforme ondemand.sff.ba će biti dostupan za gledanje na datumima naznačenim na svakom pojedinačnom filmu.

Linker
19. travanj 2024 08:58