premijera

Predstava Happy End u Kerempuhu privukla brojne poznate glumce, ali i jednog političara

Mnogi od stvarnosti bježe u svijet mašte jer se tako lakše nose s problemima, a takva je i Maša - glavna protagonistica predstave koja je jučer oduševila i nasmijala brojnu publiku.

Jučer se u satiričkom kazalištu Kerempuh premijerno održala predstava Happy End u kojoj glavni glumac Dražen Čuček igra čak četiri uloge. Riječ je o optimistično-mračno-komičnoj disco avanturi s pjevanjem - kako autori Dora Golub i Nikola Zavišić opisuju predstavu, a privukla je brojna poznata lica iz hrvatskog umjetničkog i javnog života.

image

Predstava Happy End

TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Helena Minić Matanić, Saša Buneta, Ivica Zadro, Branka Cvitković, Mario Mirković pa i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uživali su u predstavi koja se vrti oko visokoobrazovane žene Maše bez stalnog zaposlenja i bez stalnog partnera koja je u godinama kad bi život trebala uzeti u svoje ruke još uvijek na stanu i hrani kod svojih roditelja. Maša od stvarnosti bježi u izmaštani svijet fantazija i sanjarija u kojem sve napokon postaje moguće.

Čitajte i: Dražen Čuček u ženskoj fantaziji! Tko su Disko derviš, Strikan, Zec i Ekscentrični susjed?

image

Premijera predstave Happy End

TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Splitski glumac Josip Brakus u njezinoj je fantaziji ceremonijal majstor Lux, Dražen Čuček igra čak četiri uloge Disko derviša, Strikana, Zeca i Ekscentričnog susjeda, Anita Matić Delić je, pak, Tetka, Susjeda s mačkama i Yubaba, Josipa Anković utjelovila je Rodicu, Djevojku i Cimericu, dok je Ozren Opačić - Colin Firth, Vjeverica, Gljiva i Zec.

"Maša je na neki način tipična pripadnica izgubljene generacije koja ima mnogo sličnosti sa slavnim književnim i filmskim likovima poput Štefice Cvek ili Bridget Jones", rekla je ranije Dora Golub, 30-godišnja dramaturginja predstave koja će se svidjeti svim sanjarima.

image

Drazen Čuček, Josipa Anković

TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image

Helena Minić Matanić, Saša Buneta

TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image

Gordan Jandroković

TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image

Iva Mihalić

TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image

Branka Cvitković, Ivica Zadro

TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image

Mario Mirković sa sinom

TOMISLAV KRISTO/CROPIX
image

Ivan Magud, Mirna Medaković, Dalibor Matanić

TOMISLAV KRISTO/CROPIX
Linker
24. travanj 2024 13:43