Album Forever

Pijanistica i kompozitorica Antonija Pacek: ‘Vjerujem da je nešto u meni tražilo ravnotežu‘

Glazbenica želi da slušatelji kreiraju vlastite ‘zamišljene filmove‘ kada slušaju njezinu glazbu koja je i utješna i avanturistička.

Malo svjetla u ove pandemijske dane donosi dugo očekivani album "Zauvijek" Antonije Pacek, koji izlazi 23. listopada 2020. u izdanju Parma Recordings - Navona Records. Pijanistica, skladateljica i psihologinja Antonija Pacek, živi i radi u Beču, glazbi je pristupila otvorenog srca, iskreno ulijevajući emocije u svaku pojedinu skladbu na albumu. Upravo je to razumijevanje i suosjećanje s trenutnom, teškom situacijom u kojoj se mnogi nalaze zbog korona-pandemije, omogućilo, svojevrsno sazrijevanje Antonijinog vlastitog stvaralaštva, pronaći novi glazbeni jezik u postojećem.

image
Antonija Pacek živi i radi u Beču
FOTOGRAFIJE: PROMO

"Vjerujem da je nešto u meni tražilo ravnotežu, s jedne strane to je bila empatija prema ljudima koji se suočavaju s poteškoćama zbog bolesti ili gubitka posla, a s druge strane to je bila unutarnja potreba za nečim veselim i opuštajućim kao protuteža ovome tužnom i teškom. Nadam se da će ovaj album biti vrsta terapije za druge. Iskreno, kad pišem glazbu, to je vrsta terapije i za mene ", rekla je Antonija.

Ne bi bilo pretjerano zamisliti ovu vrstu glazbe u dobro napravljenom filmu, romantičnom ili nekom drugom žanru za dramske scene.

Zamišljeni filmovi

Njezin osjetljivi, svjetlucavi klavirski ton vitalizira njezine "soulfull“ pjesme koje pažljivo uravnotežuju notne i improvizirane dijelove. Sve se to stvara kako bi se slušatelj izgubio u izrazito emocionalnim konotacijama albuma "Forever". Album bismo mogli nazvati "glazbom za imaginarne filmove" i zaista, tako je zamišljen.

image
Album 'Forever'
FOTOGRAFIJE: PROMO

Antonija želi da njezini slušatelji kreiraju vlastite "zamišljene filmove" kada slušaju njezinu glazbu koja je i utješna i avanturistička. U današnje vrijeme ne čujete puno glazbe koja cilja na maštu slušatelja. "Forever" je jedan od onih rijetkih dragulja. Ima li ih još puno? Ludovico Einaudi, možda bi netko mogao reći. Album će emitirati od 23. listopada prestižne radio stanice, uključujući radio Klassik u Beču; Radio Twentysound u Berlinu; Nijanse klasike u Kanadi, Whispering radio i radio Enlightened Piano u Sjedinjenim Državama, a vjerojatno kasnije i mnogo drugih radio stanica širom svijeta.

Antonijinu glazbu možete pronaći na svim streaming platformama, a fizički CD na Amazonu.

Linker
22. travanj 2024 23:03