komplet za preživljavanje

Novi album Tonija Starešinića nastao je kao najnužnija potreba za preživljavanjem duha, uma i tijela u pandemiji

Dok je prošli album bio temeljen na soundtracku dokumentarnog serijala ‘Nesreća‘, u ovom se pojavljuju tek mali djelovi iz druge sezone.

Toni Starešinić objavio je solo album "Survival Kit" (Menart). Album je objavljen digitalno, a uskoro će biti objavljen i na CD-u i to dvostrukom! Naime, uz novi album, na CD-u će biti objavljen i prvi Tonijev solo album „Nesreća“ koji je do sada bio dostupn samo digitalno i na vinilu!

O novom instrumentalnom albumu Toni kaže kako je nastao kao najnužnija potreba za preživljavanjem duha, uma pa samim time i tijela u pandemiji koronavirusa.

"Na naslovnici albuma sam htio da budu samo klavijature s obzirom da su one moj komplet za preživljavanje (Survival kit) i fizičko i psihičko. S obzirom na vrlo neizvjesna vremena u kojima živimo, svaka odsvirana nota danas znači više nego ikad", ističe Toni.

image

'Survival Kit'

PROMO

Pandemija je Toniju Starešiniću kao i svim glazbenicima u zadnje dvije godine dosta skučila prostor djelovanja:

Čitajte i: Dubioza Kolektiv poslala je važnu poruku nastupom na Vijeću Europe, a sljedeće godine bit će headlineri na ‘morskom‘ festivalu

"Nakon početne navale snimanja videa u vlastitom domu, u prvi prvi plan su došli namjenski projekti koji su ipak osigurali egzistenciju u ovim neizvjesnim vremenima i na ćemu sam neizmjerno zahvalan ali onaj iskreni ja se ipak morao još malo strpjeti. U jednom trenutku je postalo dosta teško odgađati sebe, pa sam pričao kolegama da se osjećam kao već poprilično nabreknuti prišt koji negdje mora puknuti. I napokon je puknuo, otvorilo se i praktički u tjedan dana je nastao album koji sad imate prilike i čuti. Koncept stvaranja albuma bi se mogao svesti na „otvori neki zvuk na sintu koji još nisi nikad svirao pa kamo te ponese", rekao je Toni.

Dok je prošli album bio temeljen na soundtracku dokumentarnog serijala Nesreća (redatelj Arsen Oremović), u ovom se pojavljuju tek mali djelovi iz druge sezone „Nesreće“ i u tom smislu je puno neovisniji i naslovom albuma je htio zaokružiti jednu širu sliku koja uključuje i trenutnu situaciju koju živimo. A pošto Arsen Oremović snima i treću sezonu, siguran je da će pronaći materijala za soundtrack i u ovom albumu.

Tonijev novi album možete pronaći na ovim digitalnim servisima.

Linker
20. travanj 2024 05:08