SVESTRANA UMJETNICA

Nakon tri albuma i osam Porina, Mia Dimšić predstavila svoju prvu knjigu: Na njezinom predstavljanju i zapjevala

Publici se predstavila prvi put 2015. godine s pjesmom ‘Budi mi blizu‘, a danas je jedna od najvećih zvijezda na našoj sceni.

Glazbenica, kantautorica te višestruka dobitnica Porina, Mia Dimšić (29) u Osijeku je predstavila svoju prvu knjigu 'Cesta do sna'. Tim je povodom održala i kratki akustični koncert.

U knjizi opisuje svoje odrastanje i svoj dosadašnji glazbeni put, a Mia je nedavno objavila i novi videospot za pjesmu 'Neki novi ljudi', koja je svoju premijeru doživjela na Splitskom festivalu.

Čitajte i: Izdanje na kakvo nismo navikli: Mia Dimšić iznenadila modnim odabirom za nastup na filmskom festivalu

image

Na predstavljanju knjige u rodnom Osijeku čak je i zapjevala.

DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Publici se prvi put predstavila 2015. godine s pjesmom "Budi mi blizu", a danas je jedna od najvećih zvijezda na našoj sceni.

Neki od njenih najvećih glazbenih hitova su i pjesme 'Život nije siv' i 'Slobodna'.

"Moja prva knjiga nastala je sasvim spontano kad sam jednog poslijepodneva u rodnom Osijeku malo prokopala po svom starom školskom ormariću punom dnevnika, pjesmica, spomenara, crteža i uspomena iz djetinjstva. Na pamet mi je pala gomila priča povezanih s njima. Neke su bile smiješne i sramotne, neke užasno emotivne, ali u glavi mi se polako počela stvarati priča koju sam u idućih mjesec dana pretočila na papir. Kad sam jednom krenula, više nisam mogla stati i ispričala sam neke stvari za koje sam najiskrenije mislila da se nikad neću usuditi. Nadam se da će moja priča bilo kojem čitatelju uljepšati dan, podići samopouzdanje, nasmijati ga i razveseliti i, ono najvažnije uvjeriti ga da se i najluđi snovi ostvaruju one sekunde kad počnemo vjerovati u plan koji život ima za nas i prepustimo mu se u potpunosti", rekla je 29-godišnja pjevačica prošle godine za Gloriju.

image

Mia Dimšić predstavila je svoju knjigu 'Cesta do sna'.

DAVOR PONGRACIC/CROPIX

Čitajte i: Stigla je: Prva knjiga Mije Dimšić je u prodaji - kantautorica je ostvarila još jedan svoj san

Mia Dimšić rođena je 7. studenoga 1992. u Osijeku. Ondje je odrasla, završila osnovnu i srednju školu, a nakon toga Filozofski fakultet te stekla zvanje magistre engleskoga i njemačkog jezika i književnosti. Grad na Dravi mjesto je u kojem je napravila i svoje prve glazbene korake, a danas iza sebe ima tri albuma - višestruko nagrađivani 'Život nije siv', 'Božićno jutro' i 'Sretan put' - osam Porina te cijeli niz drugih priznanja za svoj rad.

Linker
16. travanj 2024 22:05