‘WOODSTOCK ZA 21. STOLJEĆE‘

Nakon dvije godine pauze u još boljem izdanju: INmusic festival u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih festivala u 2022. godini!

Impresivan program INmusic festivala i međunarodna reputacija najdugovječnijeg hrvatskog festivala suvremene glazbe uvrstili su INmusic u elitno društvo najvećih svjetskih festivala – Glastonburya, Coachelle, Primavere, Szigeta, Mad Coola i dr.

Institucija svjetskog glazbenog novinarstva, kultni New Musical Express započeo je 2022. godinu s odabirom 20 najiščekivanijih festivala u 2022. godini, a u impresivnom društvu najvećih i najpoznatijih glazbenih festivala u svijetu poput Glastonburya i Coachelle, svoje mjesto suvereno drži i hrvatski INmusic festival.

Od svog prvog izdanja 2006. godine INmusic festival ugostio je preko 430 glazbenih sastava iz 37 zemalja svijeta i domaćoj publici priuštio više od 500 koncertnih nastupa, pri čemu su mnogi bili premijerni nastupi u Hrvatskoj.

image

Od svog prvog izdanja 2006. godine INmusic festival ugostio je preko 430 glazbenih sastava iz 37 zemalja svijeta.

PEXELS

U 14 do sada održanih izdanja INmusic festivala imali smo prilike uživati u vrhunskih nastupima najvećih svjetskih glazbenih umjetnika poput Kings Of Leon, Nick Cave and The Bad Seeds, Arctic Monkeys, The Cure, Florence + The Machine, Arcade Fire, PJ Harvey, Queens Of The Stone Age, Jamiroquai, New Order, Pixies, The Prodigy, The Black Keys, i još stotine drugih. Dugo očekivano jubilarno 15. Izdanje INmusic festivala u Hrvatskoj premijerno predstavlja nastupe The Killers uz uvijek željno iščekivan povratak miljenika domaće i međunarodne publike Nicka Cavea & The Bad Seeds te nastupe nekih od najatraktivnijih glazbenih sastava današnjice – Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., The Comet is Coming i mnoge druge.

Čitajte i: Što gledati u siječnju? Odabrali smo najuzbudljivije filmove i serije koje dolaze na Netflix

Ovakvo priznanje INmusic festivalu utoliko je veće uzevši u obzir da se hrvatski INmusic našao u impozantnom društvu najvećih svjetskih festivala nakon dvije godine pandemije zbog koje su ti festivali dobili milijunske potpore svojih država te koji uživaju veliku potporu zajednica u kojima se održavaju s prosječnim cijenama ulaznica od 2000-4000 kuna i time ostvaruju prosječni organizacijski budžet koji je od 15 do 75 puta veći od organizacijskog budžeta INmusic festivala.

INmusic festival dodatno se ističe i po najpovoljnijoj cijeni festivalske ulaznice koja je prilagođena kupovnoj moći hrvatske publike, a što ističu i mnogi drugi europski i svjetski mediji iz godine u godinu, najrecentnije od strane najvećeg škotskog dnevnika The Scotsman koji u svojoj preporuci za putovanja ističe INmusic festival kao najpovoljniji u Europi.

Festival je već bio hvaljen od svjetskih medija uz opise INmusic festivala kao 'Woodstocka za 21. stoljeće' (Huffington Post) ili 'najbolje čuvane festivalske tajne Europe' (NME).

image

IN music festival ove godine trajat će od 20. do 23. lipnja.

PEXELS

Kvalitetu i atraktivnost INmusic festivala prepoznala je i brojna međunarodna publika pa se za 15. izdanje INmusica očekuje i rekordna posjeta festivalskih turista za koje se procjenjuje da će generirati potrošnju od najmanje 50 milijuna kuna za vrijeme boravka u Zagrebu i Hrvatskoj.

Čitajte i: Osvrt na kultnu seriju: Je li Faca lik iz većine ženskih fantazija ili je glavna rola ženskih mora?!

Jubilarno izdanje INmusic festivala #15 održati će se nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom korona virusa na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. godine, uz prateći sedmodnevni festivalski kamp koji okuplja posjetitelje iz preko 50 zemalja svijeta.

Na dugo očekivanom INmusic festivalu #15 nastupiti će The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, The Comet Is Coming, Tamikrest, Hinds, Dry Cleaning i mnogi drugi.

Četverodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #15 po cijeni od 599kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala.

Linker
19. travanj 2024 00:35