Kontroverzni komad

Ana Gruica Uglešić uoči premijere: Glumica priprema jednu od najtežih uloga u predstavi koja će podijeliti mišljenja

Novi premijerni naslov u splitskom Gradskom kazalištu mladih bit će izveden 20. studenog, na Noć kazališta, a tema je vrlo aktualna s obzirom da živimo u vremenima u kojima virtualni svijet često nudi lažnu sliku o pojedincu.

Splićanke s velikim nestrpljenjem očekuju da na kazališnim daskama GKM oživi drama austrijskog dramatičara Wernera Schwaba "Prve dame”. U središtu priče su tri žene s margine društva koje tonu sve dublje u svojim problemima nastojeći se pred drugima prikazati u boljem i glamuroznijem svijetlu.

Prema mišljenju ravnatelja GKM, glumca i pjevača Ive Perkušića, tema je vrlo aktualna s obzirom da živimo u vremenima u kojima virtualni svijet često nudi lažnu sliku o pojedincu. Glavne uloge u Prvim damama igraju splitske glumice Nada Kovačević, Mia Vladović, Vanda Boban Jurišić te Ana Gruica Uglešić, koja kaže da joj je ova uloga najteža u karijeri.

image

Mia Vladović i Vanda Boban Jurišić

GKM SPLIT

Teška uloga

"Vjerujem da je najteža i mojim kolegicama Nadi, Miji i Vandi. Mislim da nas četiri jako lijepo radimo i da će proizvod biti nadasve zanimljiv, neočekivan i kontroverzan. Već znamo da će oko predstave biti podijeljenih mišljenja. Ali kazalište i je tu kako bi propitkivalo i dalo gledateljima nešto o čemu će debatirati. Ne mora se uvijek i nužno podilaziti publici. Za svaku pohvalu je hrabrost našeg ravnatelja Ive Perkušića da u ovim vremenima da zeleno svijetlo ovakvom tekstu, kao i što je za svaku pohvalu entuzijazam našeg kolege i redatelja Bojana Brajčića" kazala je Ana Gruica Uglešić za Gloria.hr. Ona u predstavi igra čistačicu Gretu.

Čitajte i: Ana Gruica Uglešić presretna zbog ‘Splićanki‘: Ponovno igra komad zbog kojeg je na posebnom režimu

image

Ana Gruica Uglešić

GKM SPLIT

Unatoč teškoj temi, ekipa predstave uvjerena je da će se publika zabaviti i nasmijati, kao što je oduševljeno prihvatila i ovogodišnju hit predstavu GKM "Psi, pare, pištolji” nastalu spajanjem komičnih jednočinki ruskog književnika Antona Pavlovića Čehova. U splitskom kazalištu su sigurni da nema sumnje kako će i Prve dame biti pun pogodak, a odlazak u kazalište zasigurno je odličan način za provesti večer s prijateljicama.

Linker
14. travanj 2024 18:21