Napušten, a predivan

Ilustracije Filipa Jerkovića oživjele kultni zagrebački kiosk i vratile mu stari sjaj

Povodom suradnje vremešne ikone stila Iris Apfel, koja je potkraj prošle godine proslavila svoj stoti rođendan, i modnog brenda H&M, na prozore kioska ponovno će se vratiti novine!

Pročelja, parkovi i ulice svakog su grada ispisane nekim posebnim pričama, ostatcima nekih prošlih vremena pored kojih svakodnevno prolazimo i, u kaosu svakodnevice, gotovo više niti ne primjećujemo. Zagrebačke ulice skrivaju mnogo takvih, pomalo zaboravljenih kutaka. Napušteni kiosk, na raskrižju Klaićeve ulice i Trga Republike Hrvatske, jedno je takvo mjesto, spomenik nekim davnim danima kada je služio kao tramvajska postaja, a zatim kao mjesto gdje smo, u prolazu, kupovali dnevne novine.

Premda na istoj adresi nepokolebljivo stoji već više od stoljeća, kiosk na uglu Klaićeve odavno nema stari sjaj. Tirkizna boja odavno je izblijedjela, a prozori su ugostili usputne grafite. Iako u suštini lijep i posve drugačiji od svih drugih zagrebačkih kioska, njegov sadašnji izgled svjedoči o nemilosrdnom protoku vremena i tome kako jedno kultno mjesto u gradu može postati gotovo pa nevidljivo. No, legendarni zagrebački kiosk dobit će uskoro novo ruho kakvo zaslužuje.

Pogledajte Iris Apfel x H&M kolekciju!

Povodom suradnje vremešne ikone stila Iris Apfel, koja je potkraj prošle godine proslavila svoj stoti rođendan, i modnog brenda H&M, na prozore kioska ponovno će se vratiti novine, a njegovu posebnost dodatno će naglasiti šarenilo i neonski znakovi koji će na njega skrenuti pažnju prolaznika.

image

Iris Apfel x H&M zaslužni su za uređenje legendarnog kioska na uglu Klaićeve

PRESS

Ljepotu starog i zaboravljenog kioska istaknut će ilustracije Filipa Jerkovića koncipirane kao naslovnica i stranice magazina s osebujnom Iris Apfel u glavnoj ulozi, kao i djelić njezine sjajne kolekcije koju je kreirala za H&M.

Novo ruho ovog kultnog mjesta savršen je odraz svega onoga što je Apfel željela poručiti svojom kolekcijom, ali i svega onoga što modnom svijetu predstavlja njezina unikatna persona. Kroz mantru "više je više, manje je dosadno" i svojom osebujnom osobnošću, Iris ne mareći za pravila sivom svijetu daje šarenilo, unosi dašak života u svakodnevicu koja se ponekad čini dosadnom i skreće pozornost na to da trebamo uživati u sitnicama. U šarenom kiosku pored kojeg ćemo proći, a koji dotad nismo primjećivali, u ekscentričnim naušnicama koje će nam uljepšati dan, zelenoj krznenoj jakni koju ćemo prebaciti preko outfita zato što nas raduje, i pritom se nećemo obazirati na pravila... Šareni kiosk oživjet će zagrebačke ulice, baš kao što će ulice zašareniti ekscentrična kolekcija puna upečatljivih detalja koju je za H&M kreirala Iris Apfel - ulicama će pokloniti dašak svog unikatnog stila, ali i mnogo nepobjedive životne energije koju svi priželjkujemo.

image

Ilustracije Filipa Jerkovića zašarenit će i unijeti život na prometnu zagrebačku ulicu

PRESS

Kolekcija Iris Apfel x H&M slavi 100. rođendan jedinstvene kreatorice stila.

Kolekcija će biti dostupna na www.hm.com od 31. ožujka 2022.

Linker
19. travanj 2024 15:47