Gloria Auto

Marijana Batinić isprobala Hyundai Bayon - spreman za sve izazove od autoputa do uskih otočkih cestica

TV voditeljica Marijana Batinić među prvima je u Hrvatskoj vozila novi crossover, malen izvana i velik iznutra te stoga idealan za uske ceste kakvih ima po Dalmaciji, Istri i otocima.

Bajkovita i suncem okupana Istra bila je idealna lokacija za predstavljanje novog Hyundai Bayona, još jednog automobila koji je dobio ime po nekom lijepom mjestu: Bayon je, naime, glavni grad povijesne francuske pokrajine Lapurdija. TV voditeljica Marijana Batinić (40) jedna je od prvih osoba koja je provozala taj model po hrvatskim cestama i prenijela nam dojmove. Iako ima sportsku liniju, Bayon je povišen i ima nešto veće retrovizore, a opremljen je i raznim pametnim tehnologijama.

image
Marijana Batinić ambasadorica je Hyundaija za Hrvatsku.
Promo

- Raste obitelj, rastu potrebe, a mi zaista puno putujemo i uvijek nešto prenosimo, posebno kad idemo u svoju vikendicu u Dalmaciji. Stoga mi je bitno da je automobil prostran, što Bayon jest, a pritom ne izgleda veliko jer je “kompaktne građe”. Idealan je za uske ceste, kakve su karakteristične za Istru te male dalmatinske gradove i otoke - govori Marijana, koja je vozački ispit položila s 18 godina u rodnom Splitu, no najviše staža ima na zagrebačkim ulicama.

Odlična vozačica s velikim iskustvom

- Bez lažne skromnosti, mislim da sam odlična vozačica i prošla sam puno kilometara po Hrvatskoj, vozeći po svakakvim cestama i kaldrmama. Nemam problema ni s “mrtvim kutem” ni s parkiranjem - kaže Marijana, koja uživa kad s njom u “đir” ide šestogodišnja kćerkica Ena. Dok je Eni bitno samo da joj je u vožnji zabavno, Marijana ipak ima neke “tehničke” zahtjeve jer bez nekih stvari danas - jednostavno ne može.

image
Hyundai Bayon ima digitalni kokpit sa središnjim zaslonom osjetljivim na dodir.
PROMO

- Možda će nekome biti smiješno, ali meni je najvažnije da automobil ima grijače sjedala jer sam jako zimogrozna. Nisam ni znala koliko mi je to bitno dok ih nisam otkrila. Ne bih mogla voziti apsolutno nikamo bez navigacije, bitan mi je i tempomat jer mi auto “zna potegnuti” - otkriva Marijana, kojoj je prvi auto bio legendarni stojadin, koji nije imao ništa od onoga bez čega “danas ne bi mogla”.

Linker
14. travanj 2024 23:31