Gastro

Tatjana Jurić nikada nije bila na dijeti i velika je gurmanica: ‘Nikada neću zaboraviti taj ručak pun okusa‘

TV-voditeljica nema problema s kilogramima, ali ipak pazi što jede, najradije sama kuha i pripravlja si sokove, a u vrijeme korizme pokušat će se odreći slastice kojoj teško odolijeva.

Nakon 15 godina Tatjana Jurić (39) vratila se na Novu TV, gdje je i započela televizijsku karijeru. Ovaj put kao voditeljica emisije “Zdravlje na kvadrat” - projekta Euron film&TV produkcijske kuće. No, kao da nikamo nije ni otišla. Jednako je zanosna, dotjerana i vitka, što zahvaljuje genima, ali s pomalo promijenjenim prehrambenim navikama, na koje utječe i vrijeme korizme.

Čega se u ovo vrijeme odričete?

- Čokolada je jedna od slastica kojoj ne mogu odoljeti. Nema mi ništa draže nego nakon ručka pojesti red, dva, tri meni najdraže čokolade s lješnjacima. Teško joj je odoljeti. Ali možda mi uspije ove korizme.

image
Od Sanje Doležal uvijek može dobiti zanimljiv recept.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Jeste li ikada bili na dijeti?

- Sitne sam građe, što mogu zahvaliti genima, pa s prekomjernom težinom zasad nisam imala problema. No, s godinama sam naučila koje namirnice mojem organizmu gode, dopustim si sve u umjerenim količinama.

Koje vam jelo uvijek može popraviti raspoloženje?

- Sarma s pireom. Kao i punjene paprike i pire. Uvijek!

Imate li omiljene restorane kad ste u nekom stranom gradu?

- Kroz hranu mnogo naučimo o zemlji u kojoj se nađemo pa rado idem u lokalne restorane. Danda­nas pamtim ručak pun okusa s beduinima u Egiptu. Sve je bilo prefino, bez procesuirane hrane.

image
Tjestenina sa sirom burrata.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Tjestenina sa sirom burrata

SASTOJCI

  • 30 dag špageta broj 1
  • 5 dag pesta genovese
  • 7 dag sira pecorino
  • 5 dag rikule
  • 20 dag sira burrata
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sol, papar

PRIPRAVA

Pecorino naribati. U posoljenoj, kipućoj vodi tri minute kuhati špagete. Ocijediti ih, dodati sol i papar, maslinovo ulje, ribani pecorino i pesto te dobro promiješati. Poslužiti s rikulom i sirom burrata te posuti s još malo pecorina.

A što jede za doručak, voli li ići na tržnicu i kuha li prema rceptima otkrijte u novom broju magazina Gloria u kojem vam darujemo i kupone za popust do čak 80 posto za shopping u King Cross trgovinama!

image
Gloria produkcija

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

Domaći estradnjaci i znanstvenici ujedinjeni protiv privilegiranih: 'Nikada se ne bi gurala preko reda'

JOSS WHEDON Pad holivudskog moćnika

MARIJETA ĆELIĆ Nježna strana crnog pojasa

OBITELJ GAVRILOVIĆ Armiranobetonski dar od srca

KUHINJA: TATJANA JURIĆ Može i bez čokolade

PUTOVANJE: DUŠKO ŠIBL London u doba korone

FELJTON: BRITNEY SPEARS Pop princeza u kavezu skrbništva

Linker
09. travanj 2024 10:34