Gastro inspiracija

Nova zagrebačka oaza finih okusa zove se Frida: Donosimo njihova tri senzacionalna recepta

Zagreb je dobio još jednu adresu koja će okupljati ljubitelje dobrog ića i pića: u Kaptol centru otvoren je restoran koji nosi ime po kultnom hitu Psihomodo popa, a za čitatelje Glorije IN otkrili su svoja tri recepta.

Na zagrebačkom Kaptolu prije dva mjeseca otvorio se restoran Frida s bogatom ponudom jela i pića. Naglasak je na steakovima - pa se tako ovdje mogu pronaći domaći i američki biftek, argentinski rib eye i biftek tartar - ali svestrani meni nudi i pregršt ostalih zanimljivih jela, poput janjećih kotleta, pačjih prsa u umaku, punjenog povrća te klasičnih mediteranskih delicija - rižota sa škampima i filea brancina. Otvarati restoran u jeku pandemije, priznaje njegov vlasnik Igor Nikšić, definitivno je izazov, no ujedno je njegov motiv da ostvari ono što je zamislio - bio duplo jači.

image

Restoran Frida otvoren je u Kaptol centru.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

“Ukazala se prilika za ispunjenjem dugogodišnje želje, a moj tim i ja smo je iskoristili, ponudivši svojim gostima novo, odlično mjesto za druženje i uživanje u dobroj hrani i piću”, kaže Igor. Uz njega, u “dream teamu” je i glavni kuhar Mladen Hutinec, čovjek s više od trideset godina rada u svome poslu, koji s kolegama i zaljubljenicima u hranu, Markom Pavlovićem i Josipom Gluhakom, ostvaruje svoju kulinarsku viziju.

Superfood salata od kvinoje

Sastojci za 4 porcije

  • 1 avokado,
  • 1 mango,
  • pola šipka,
  • 300 g kvinoje
  • 25 g feta sira,
  • 12 cherry rajčica

Dressing:

  • pola šipka,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • 1 dl vode,
  • 1 dl octa,
  • 150 ml soka od naranče
image

Rižoto sa škampima

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Priprema

Sastojke za dressing ubaciti u blender te procijediti kako bi se odstranile koštice šipka. Skuhati kvinoju, ohladiti i ostaviti da kratko odstoji. Avokado i mango očistiti i narezati na kockice. Očistiti ½ šipka i odvojiti plodove. Cherry rajčice prerezati popola, a feta sir narezati na kockice. Kvinoju pomiješati s rajčicama, sirom, šipkom, avokadom i mangom, a potom salatu preliti ranije pripremljenim dressingom.

Rižoto sa škampima

Sastojci

  • 800 g riže,
  • 100 g očišćenih škampa,
  • 4 dl temeljca od škampa,
  • 50 g maslaca,
  • 0,5 dl bijelog vina,
  • 30 g sira Grana Padano,
  • 1 režanj češnjaka
image

Superfood salata od kvinoje

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Priprema

Popržiti luk i dodati rižu. Tostirati je, a zatim preliti vinom. Kada vino ispari, politi temeljcem i zatim kuhati. U zasebnoj tavi pržiti škampe na maslinovom ulju, dodati češnjak i na laganoj vatri dalje pržiti. Škampe potom dodati u tri-četvrtine skuhanu rižu. Al dente rižu maknuti s tave, umiješati maslac i ribani sir kako bi rižoto bio kremast.

Pačja prsa u umaku od naranče

Sastojci za 1 porciju

  • 250 g pačjih prsa,
  • 200 ml soka od naranče,
  • 100 ml pilećeg temeljca,
  • 50 g maslaca,
  • 2 lista bosiljka,
  • 20 ml ulja,
  • četvrtina naranče
image

Pačja prsa u umaku od naranče

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Priprema

Pačja prsa s kožom ispeći do željene jačine i po vlastitoj volji i ukusu. Višak masnoće izliti u pileći temeljac i sok od naranče u drugi lonac, potom kuhati do željene gustoće. Nakon toga ubaciti maslac. U gotovi umak bez kuhanja dodati komadiće naranče i narezani bosiljak. Preliti gotova prsa umakom i narezati.

Linker
14. travanj 2024 15:38