Žena je ženi majstorica

Do lustera u pet koraka: Ana-Marija Percaić pokazala je da izrada rasvjetnog tijela ne mora biti komplicirana

Zagrebačka glumica samo je za Gloriju u novom videu demonstrirala kako na jednostavan način - bez puno ulaganja i alata - napraviti moderno rasvjetno tijelo.

Nema boljeg načina da dom postane ugodno mjesto za život od dobro odabrane rasvjete. Luster je često prva stvar koja upada u oči kad zakoračite u prostoriju, a ako je pritom unikatno djelo vlastitih ruku, učinit će vaš dom zaista posebnim.

Čitajte i: Ana-Marija Percaić opet u akciji: Od starih taburea napravila je šarmantnu klupicu - pogledajte kako

Mnogima se izrada lustera čini komplicirana, no zagrebačka glumica Ana-Marija Percaić, demonstratorica Glorijine rubrike ‘Žena je ženi majstorica’, uvjerila nas je u suprotno.

image
Ana-Marija Percaić za rubriku 'Žena je ženi majstorica' izrađuje luster od filca.
IVANA NOBILO/CROPIX

Pogotovo ako se odlučite za jednostavan, elegantan luster od filca, koji ne zahtijeva velika ulaganja i mnogo alata.

- Ovakav luster dobro pristaje u razne vrste interijera, od modernih do klasičnih i onih uređenih u industrijskom stilu. Odlično će se uklopiti iznad blagovaonskog stola ili u dnevnoj sobi. Promjer sjenila lustera koji smo izrađivali je 30 centimetara, za što je potreban metar filca. Veličina lustera ovisi o dužini filca pa svatko može napraviti ono što mu najviše odgovara - kaže Ana-Marija, dodajući kako se ovaj luster može izraditi i od papira. Prednost filca je u tome što se sitne pogreške - poput krivo probijenih rupica na materijalu - ne vide.

Čitajte i: Ana-Marija Percaić pokazuje kako najlakše i najljepše zamaskirati radijatore u samo nekoliko koraka

Pogledajmo kako je Ana-Marija od filca napravila moderan ukras svakome domu!

Atmosferu u domu najlakše je kontrolirati izborom jačine svjetla. Ako je prigušeno ili u boji, prostor djeluje intimnije. Korisno je jer može prikriti male nesavršenosti, poput rupice na fotelji ili pohabanog parketa. S druge strane, ako je prostor uređen vrhunski, moćno svjetlo učinit će da zablista u svojoj ljepoti.

MALI SAVJETI VELIKIH MAJSTORICA

  1. Pazite da filc ne bude pretanak kako bi se mogao lijepo oblikovati i držati formu. Idealna debljina je tri milimetra.
  2. Možete izraditi tri sjenila od filca pa ih povezati u jedan luster, koji će izgledati vrlo atraktivno iznad dugačkog stola. Poigrajte se bojama pa svako sjenilo izradite u drugoj.
  3. Sjenilo od filca može izraditi svatko, no sa strujom treba biti oprezan. Ako nemate dovoljno znanja i iskustva, radije prepustite ovaj dio posla električaru.
image
Gloria produkcija
FOTOGRAFIJE:
Linker
19. travanj 2024 10:18