Nitko nije savršen

Svaka veza ima devet kritičnih situacija zbog kojih ne treba paničariti

Iskusan terapeut navodi što je normalan tijek sazrijevanja veze i ne bi nas trebalo zabrinjavati te sumnjati u partnera.

Kad iskusan terapeut navede razloge zbog kojih se ne bi trebali zamarati i dramiti u vezi, to svakako razmotrite. Zašto? Na društvenim mrežama najčešće se donose savjeti o tome kada prekinuti ili zašto je dobro što prije otići terapeutu za veze, dok Jeff Guenther, licencirani profesionalni savjetnik za odnose iz Portlanda, pojašnjava na TikToku zašto ne bismo trebali stvarati paniku i tražiti stručnu pomoć za probleme kojih nema. Iza njega je sedamnaest godina savjetovanja parova s nagomilanim, ozbiljnim problemima, pa zna što priča.

Donosi devet situacija zbog kojih se ne bi trebali brinuti.

Prva je činjenica da nitko ne ulazi u vezu bez emotivne ‘prtljage‘. Svi imaju bivše, a neki bivši ostavljaju dubok trag u našim životima. Jeff Guenther smatra kako je u redu ostaviti u srcu posebno mjesto za tu osobu. To nije razlog za dramu.

image

veza veza

PEXELS

Druga stvar je situacija da vas ili partnera privlači netko drugi. To je normalno. Zaključiti da je netko seksi ne znači da ćete prevariti jedno drugo.

Treća situacija je posumnjati u vezu. Odnosi nekada znaju biti grozni, sumnje su prirodni tijek sazrijevanja veze.

Četvrti savjet se odnosi na svađanje oko jedne te iste stvari. Svaka veza ima neuralgičnu točku koja nikada ne nestaje. Zašto mislite da je vaša posebna?

Peta stvar je spavanje u odvojenim sobama. On hrče, a vi ustajete rano. Možda ste osoba kojoj treba puno prostora za spavanje i redovito ga izgurate na rub kreveta? U redu je kad spavate odvojeno. Nakon nekoliko odvojeno prospavanih noći obično slijedi ona s puno strasti i akcije.

image

Ne stvarajte problem gdje ga nema.

UNSPLASH

Sanjate o odlasku na odmor bez supruga i djece? To je šesti razlog zbog kojeg ne biste smjeli dramiti. Normalno je htjeti odmoriti dušu i tijelo od svih, pa i od partnera.

Sedmi razlog zbog kojeg ne treba stvarati frku jest prijedlog partnera da (ipak) odete savjetniku za veze, pogotovo ako ste tek počeli živjeti zajedno. To je normalno. Svima je potrebna prilagodba.

Kad smo već kod prilagodbe, osmi razlog zbog kojeg se ne bi trebali zabrinjavati je različito vrijeme za seks. Gledajte, ne napalimo se svi u isto vrijeme, na istom mjestu. Da je tako, život udvoje bio bi bajka.

Deveti savjet je da pretjerano dijeljenje svega što vam je na pameti s partnerom jednostavno umara. Koliko god vas volio, dosađujete mu ga kad s njim dijelite svoj ‘tok struje svijesti‘. Malo privatnosti u vezi nikoga nije ubilo.

Linker
30. ožujak 2024 18:17