Ima dalje

Razlaz s partnerom kojeg ste voljeli ne znači razlaz sa životom i srećom

Oporavak nakon prekida veze može biti bolan i dugotrajan, no nemojte izgubiti iz vida da je to prirodni proces i put na čijem ćete kraju opet pronaći sebe

Postoji paradoks u tuzi zbog gubitka partnera nakon prekida veze ili razvoda braka: kako nas gubitak nečega što očito nije bilo dobro i zadovoljavajuće (u suprotnom do prekida ne bi ni došlo) može toliko pogoditi i rastužiti? Pa ipak može. Žalovanje se obično povezuje sa smrću, no svatko tko je prošao kroz prekid duge veze ili razvod braka zna da kraj veze ili braka može prouzročiti slične emocije kao smrt bliske osobe, piše portal Živim.hr

Normalno je da se u periodu nakon prekida ili razvoda čovjek osjeća zbunjeno i da je preplavljen emocijama.

Uobičajeno je i da obje strane osjećaju tugu i gubitak, pa čak i ako odluka o prekidu nije bila posve složna. Nasuprot onome što možemo vidjeti u romantičnim komedijama ili čuti u brojnim popularnim pjesmama, proždiranje golemih količina sladoleda ili opijanje nisu učinkovite taktike za nošenje s emocionalnom olujom nakon prekida. Nema te količine čokolade koja može neutralizirati gorak okus koji je loša veza ostavila u vašim ustima niti te količine alkohola koja će isprati sve dobre i loše uspomene koje naviru i proganjaju vas.

image

Briga o sebi približit će vas pozitivnom izboru i odluci da krenete naprijed.

SHUTTERSTOCK

Prekid iziskuje rad na sebi, pa čak i planiranje, jer je to ono što će vas držati na površini i ukorijenjenima u stvarnom životu, a ne u gorčini i uspomenama dok vrijeme ne učini svoje. Budućnost nakon prekida itekako postoji i opet ćete je otkriti, samo si trebate dati vremena, ali i potruditi se da se na tom putu ne izgubite.

Zašto su prekidi bolni, kako izgleda prirodna reakcija na gubitak, zašto nije dobro kroz prekid prolaziti sam, koja je razlika između normalne tuge i depresije te zašto je važno zacrtati si cilj - ovi savjeti mogu vam pomoći da lakše prođete kroz krizni period nakon razlaza od osobe koju ste nekoć duboko voljeli i s kojom ste dijelili život i snove.

Sve ih doznajte ovdje.

Linker
17. travanj 2024 13:41