za ljepši život

Journey to Well: Maja i Nikolina pozivaju vas na najljepše vikend putovanje na kojem ćete bolje upoznati sebe

Prijateljice i poslovne partnerice otkrile su nam sve o svom holističkom putovanju koje je namijenjeno svima onima koji se žele odmaknuti od svakodnevice, naučiti smiriti um i ojačati tijelo te općenito poboljšati svoj život, a sve kroz zabavne radionice i aktivnosti u prirodi.

Kada vam netko spomene wellbeing, što vam prvo padne na pamet? Zamišljate li sebe ili neku potpuno opuštenu ženu kako leži okružena svijećama, mirisnim štapićima i bez ijedne briga na licu? Da, nećemo lagati, i nama to prvo sine, ali nam se u ovom užurbanom svijetu čini vrlo nedostižnim postići toliki mir i harmoniju.

Kad malo bolje razmislimo, briga o sebi u cilju postizanja zadovoljstva, zdravlja i sreće, odnosno wellbeing, trebala bi nam biti na listi prioriteta i to na vrlo visokom mjestu, no često se dogodi da zaboravimo na važnost mira i opuštanja zbog raznih obveza i konstantnog osjećaja da nešto moramo. Još kad se ti osjećaji stope s onima koji su nam bili vrlo poznati iz razdoblja kada je svijet odjednom "stao" zbog pandemije koronavirusa, dobijemo vrlo neugodan koktel bespomoćnosti, letargije, ljutnje, anksioznosti, tuge i pregorijevanja.

Sve to u velikoj mjeri utječe na mentalno zdravlje, a posljedično i fizičko pa su u posljednje dvije godine popularni postali retreatovi - aktivni odmori s ciljem "punjenja baterija", smirivanja uma i jačanja tijela. Takvu vrstu odmora, koji bi nam svima dobro došao, pokrenule su prijateljice Nikolina Kuhar i Maja Puhovski.

image

Nikolina Kuhar i Maja Puhovski.

PRIVATNI ALBUM

Njihov wellbeing projekt Journey To Well privukao je mnogo pažnje kod ljubitelja meditacije i joge i svih onih kojima treba "pauza" od užurbane svakodnevice. Upoznale su se prije sedam godina i to sasvim slučajno te su nakon nekog vremena počele i surađivati kroz zajedničke joga prakse.

Naime, Nikolina se zaljubila u jogu 2014. kada je otkrila ljepote Dharma Yoge te je završila naprednu edukaciju u Dharma Yoga Zagreb School, a 2021. godine upisala je “Life of a Yogi” Teacher Training 500 RYT u New Yorku kod velikog učitelja Yoge Sri Dharma Mittra. Osim toga, druga strast joj je turizam te radi kao voditeljica turističke agencije.

Čitajte i: Čuli ste za retreat, ali niste sigurni što je to? Evo zašto si morate priuštiti odmor za psihu i tijelo

Maja također uživa u jogi, no samo rekreativno, a njezine organizacijske sposobnosti itekako dođu do izražaja kod planiranja radionica i izleta kao što su retreat putovanja.

"Journey to Well je holističko vikend putovanje. Povezale smo tri elementa – yogu, radionice i izlete i zapakirale ih u lijepo iskustvo koje će putnike potaknuti da razmišljaju o stvarima koje ih vesele i ispunjavaju, koje će napuniti njihove baterije te im pružiti željeni odmak od svakodnevice. Kroz sve elemente nam se proteže ljubav prema prirodi i osobnom razvoju, a upravo to su esencije koje svima danas trebaju da bi osjetili bolju kvalitetu života", objašnjavaju Nikolina i Maja.

image

Journey to Well putovanje je namijenjeno baš svima.

PRIVATNI ALBUM

Namijenjeno apsolutno svima

Prvo Journey to Well putovanje bilo je zakazano za travanj u Gorskom kotaru, no nije se održalo zbog vremenskih neprilika. No, djevojke pripremaju sljedeće putovanje, ono u lipnju, na kojem će sve nadoknaditi. Održat će se u Lovranu, a sadržaj je prepun zabavnih i korisnih aktivnosti poput razgledavanja prirode, planinarenja, radionica psihodrame i izrađivanja prirodne kozmetike, vježbanja joge, meditacije i još mnogo toga. Prava hrana za um, dušu i tijelo!

Osim toga, u rujnu se ponovno vraćaju u Gorski kotar pa se svi zainteresirani imaju vremena prijaviti na putovanje. Ako se pitate je li ovakav odmor za vas, evo što kažu Maja i Nikolina:

"Putovanje je namijenjeno svima koji inače nemaju vremena za sebe ili ga sebi ne posvećuju dovoljno. Ali i onima koji razumiju koliko je ulaganje u iskustva važnije od ulaganja u stvari", poručuju.

Jogi i radu na sebi treba dati priliku

U našem društvu još uvijek postoje predrasude prema jogi, meditaciji, povezanosti s prirodom i radu na sebi koji se često smatra sebičnim. Toga su svjesne i Maja i Nikolina, no tvrde da jogi treba dati priliku.

"Kada se to dogodi, predrasude jednostavno nestaju. Jer u jogi čovjek može naći dobrobit za svoje zdravlje, neovisno koje je vjere i uvjerenja. Joga pomaže da naše tijelo bude gipkije i zadrži mobilnost, oslobađa nas napetosti i nervoze, umiruje naš um – a tko ne bi volio imati zdravo tijelo i um otporan na vanjske utjecaje?", kažu cure, dodajući da ljudi često komentiraju da je joga dosadna.

"Ona je ‘dosadna‘ samo onima koji nemaju strpljenja i ljubavi prema sebi; jer nas upravo tim stvarima ona uči. Nas dvije smo najbolji primjer za to – Maja je vječni joga početnik, a Nikolina napredna praktikantica. No, obje vrlo dobro znamo koje je benefite joga donijela u naš život", objašnjavaju prijateljice i poslovne partnerice.

Čitajte i: Umorni ste od života? Ova tri wellness retreata idealna su za obnovu duha i tijela

Joga ih je, kažu, naučila živjeti u balansu, znati kako postaviti granice, kako slušati sebe i slijediti svoj unutarnji glas u svemu što rade. Redovito prakticiraju jutarnje šetnje u prirodi, svakodnevne meditacije, yoga prakse, učenje novih stvari te svakodnevno grade ljubav prema sebi, drugima, životinjama...

image

Jogi, meditaciji i radu na sebi treba dati priliku jer onda nestaju sve predrasude.

PRIVATNI ALBUM

"Tijekom 2020 godine, svi smo iskusili što to znači zastati odnosno usporiti. Gotovo cijeli svijet je stao i usporio, ali evo nas dvije godine kasnije – ponovno jurimo. Neki od nas ne znaju zapravo ni kamo jure niti do kada. A življenje na održiv način definitivno nije ono u kojem trčimo dok se ne srušimo. Moderan, prosječan čovjek često misli da ako se stalno ne dokazuje, ako stalno ne izgleda uspješno i zaposleno – ne vrijedi dovoljno. A istina je potpuno drugačija – svima nam treba odmor i odmak – i svi se zapravo trebamo vratiti sami sebi i onome što nas čini sretnijima. Pri tome je bolje otkriti to prije nego kasnije. Zašto bismo čekali da nam bude loše da bismo učinili sve da nam bude bolje?", kažu Maja i Nikolina te pozivaju sve koji žele poboljšati svoj život se priključe Journey to Well putovanju i naprave nešto korisno za svoje zdravlje.

Linker
20. travanj 2024 10:18