Gloria Talks

Jedna je kraljica glupih naslova, druga ne smije ništa objaviti bez dozvole muža, a treća zazire od hejtera

Tri poznate dame ovog smo tjedan ugostili u našem video panelu kojim smo željeli doznati kako one, kao javne osobe, precipiraju društvene mreže, pomaže li im u poslu i kako se nose s negativnim komentarima.

Društvene mreže su definitivno koristan alat. Njima možemo promovirati i organizirati društveno korisne inicijative, humanitarne akcije i brojne druge zanimljive stvari. Ljudi danas putem društvenih mreža zarađuje, bave se ozbiljnim poslom, no kao i svaki alat i ovaj se može zloupotrijebiti. Prijevare, krađe identiteta, mržnja, radikalizam, lažne vijesti - sve nas to okružuje na društvenim mrežama. Kako upijamo dobru atmosferu, tako naravno u sebe unosimo i lošu. Na još jednom panelu ''Gloria Talks'' u prostoru knjižare ''Hoću knjigu'' razgovarali smo upravo o ovim temama. Naše panelistice bile su Nevena Rendeli-Vejzović, voditeljica i direktorica Prime Time komunikacija, Ana Stunić, digitalni strateg iz Pragma komunikacija i Ida Prester, pjevačica i voditeljica.


Jesu li društvene mreže zapravo sklizak teren? To smo pitali naše ovotjedne panelistice u još jednom ''Gloria Talks'' panelu. Osim što se koriste za korisne i hvalevrijedne događaje i projekte, društvene mreže imaju i svoju ''mračnu'' stranu. Popularni streaming servis Netflix relativno nedavno je premijerno prikazao dokumentarni film ''The Social Dilemma'' u kojoj bivši direktori najvećih društvenih mreža na svijetu progovaraju o anomalijama koje se skrivaju na vašim omiljenim platformama.

image
Ana Stunić
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Ana Stunić ima veto od strane supruga za prekomjerno objavljivanje na Instagramu i Facebooku. Majka je malog Jone, no jako pazi kada ga i u kojim prilikama objavljuje na društvenim servisima. Otkrila nam je kakav je ona tip korisnika, sjedi i promatra ili ipak unatoč suprugovom protivljenju objavljuje. Stunić je završila brojne edukacije kada su društvene mreže u pitanju pa smo ju upitali i kako ona očekuje da će se dalje razvijati ove popularne platforme.

image
Nevena Rendeli
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Nevena Rendeli Vejzović priznaje kako jako puno ''visi'' na mobitelu. Majka tri djevojčice već sada razmišlja kako će pristupiti njihovim željama da imaju neku od društvenim mreža. Ispričala nam je i što se dogodilo kada joj je hakiran i ukraden Instagram profil i kako ga je vratila. Nerijetko se nađe na svom profilu na udaru hejtera i komentara pa nam je otkrila kako se nosi s tim ''teretom''.

image
Ida Prester
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Ida Prester, nakon godina i godina rada sa svojim bendom ''Lollobrigida'' odlučila je krenuti sama. Beogradsku adresu sa svojom obitelji od ove godine zamijenila je zagrebačkom. Društvene mreže, kada je posao u pitanju, olakšavaju joj život, pogotovo od kada je promijenila sadržajnu strategiju. Ida je dugo bila uvjerena da preko društvenih mreža može mijenjati stvari pa je često komentirale anomalije hrvatskog, ali i srbijanskog društva, no shvatila je da se to neće dogoditi pa je prestala. Otkrila nam je kada se dogodio taj klik, kako su se njezini momci priviknuli na Zagreb, a sa svim sugovornicama dotakli smo se porasta negative, mržnje i radikalizacije, kako u društvu tako i na društvenim mrežama.


Pogledajte i naše dosadašnje panele:

One su se suočile s teškim dijagnozama: ‘Velik broj žena ne ide na preventivne preglede iz straha‘

Poznate mame rekle su nam što misle o mjerama uoči nove školske godine: 'Grč mi je i u srcu i u želucu'

Zašto mnogi 'hejtaju' influencere i je li to zaista posao govore Lana Jurčević, Maša Zibar i Lana Rosandić

Sandra Bagarić iskreno: 'Da mi sin od 23 godine dovede ženu od 45, rekla bih mužu da ju zavede'

Tia Mamić o Ljubi Jurčiću, novcu i sinu: 'Moj devetogodišnjak svaki mjesec daje novac za režije'

Transformacija o kojoj se priča: Poznata voditeljica otkriva kako je izgubila 20 kilograma

Linker
25. travanj 2024 16:31