POSLJEDNJI ISPRAĆAJ

More emocija, suze i skandal na sahrani: Teška srca najbliži se oprostili od Marine Tucaković

Posljednji puta obitelj, kolege i prijatelji su se oprostili od Marine Tucaković, a prema pisanju srpskih medija, na sahrani je izbio i skandal.

Jednoj od najplodnijih tekstopiskinja ovoga prostora, Marini Tucaković, danas je ispunjena i posljednja želja - sahranjena je pored sina Miloša na Novom groblju u Beogradu, za razliku od većine poznatih glazbenika poznatih po bogatom kulturnom nasljeđu, a koji počivaju u Aleji zaslužnih građana.

Od omiljene kolegice i prijateljice teška srca i sa suzama u očima oprostili su se brojni poznati glazbenici srpske glazbene scene poput Željka Joksimovića, Jelene Karleuše, Svetlane Cece Ražnatović i Olivera Mandića, Jelene i Žike iz grupe Zana, Danijela Pavlovića i Saše Matića.

image
Marina Tucaković pokopana je na Novom groblju u Beogradu.
ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA

Teške emocije i suze u očima

Među prvima na sprovod su stigli njezin suprug Aleksandar Futa Radulović i kuma Marijana Petrović, a tugu zbog velikog gubitka nitko nije mogao sakriti, piše Blic. Zdravko Čolić poslao je veliki vijenac s bijelim ružama i dirljivom porukom oprostivši se na taj način od autorice koja je napisala više od 30 njegovih hitova.

image
Željko Joksimović posljednji je puta ispratio voljenu kolegicu.
ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Obitelj otkrila posljednju želju Marine Tucaković: ‘Marina nikada nije voljela patetiku, nije voljela pompu‘

Sin jedne od najvećih, Milan Laća Radulović, prije sprovoda se oglasio i na društvenim mrežama gdje je najavio kako se na neko vrijeme povlači iz javnosti.

"Došao je i taj dan, nakon 10 dana iščekivanja, kada ću s ocem i najbližima ispratiti moju majku do onog mjesta u koje se svi kad-tad selimo. Hvala svima na podršci, molitvama, brizi, trudu da i meni i tati olakšaju ovu mučnu i neizbježnu stvarnost. Poželite mi sreću da preguram ovaj dan stoički. Nestajem iz javnosti dok ne prođe žalost. To bi i ona napravila", napisao je na svojem Twitter profilu Milan koji je prema pisanju portala Mondo, kada je povorka stigla do groba zabranio glazbenicima Svetlani Ceci Ražnatović i Saši Matiću da priđu.

image
Na sahrani je bila i Svetlana Ceca Ražnatović.
ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA

Skandal tijekom posljednjeg ispraćaja?

"Vi nemojte prilaziti grobu, ostali mogu", navodno je rekao Ceci i Saši kada je sprovod završio, zbog čega su mnogi navodno ostali u šoku.

Čitajte i: Posljednjim pozdravima jednoj od najvećih tekstopiskinja videom se pridružila i Severina: ‘Pamtim je ovakvu...‘

Marinin sin inače je apelirao da na posljednjem ispraćaju sudjeluju samo Marinini najbliži zbog čega je na groblju bio prisutan i veliki broj zaštitara koji su se za to pobrinuli.

image
Marina Tucaković, prema svojoj posljednjoj želji je pokopana pored sina Miloša.
ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA

Kroz hitove će vječno živjeti

Velikoj glazbenici koja je u 67. godini života preminula nakon teške trogodišnje borbe s karcinomom dojke, tako je ispunjena posljednja želja, a njezinog imena zauvijek ćemo se sjećati kroz glazbene hitove koje je počela pisati već s 19 godina - najprije za pop i rock izvođače, a potom i za folk izvođače. Tijekom karijere napisala je neke od najpoznatijih pjesama Mate Miše Kovača, a također je surađivala sa Severinom, Nedom Ukraden, Oliverom Dragojevićem i mnogim drugim umjetnicima iz Hrvatske i regije.

Linker
17. travanj 2024 04:01