Prijateljstvo i umjetnost

Intimna glazbeno-scenska avantura: Radi Šerbedžiji na pozornici se pridružili vrhunski glazbenici

Legendarni glumac, pjesnik i glazbenik 27. listopada nastupio je u KD Vatroslav Lisinski, na pozornici su mu se pridružili brojni prijatelji, naši vrhunski umjetnici.

Koncert koji se dugo očekivao definitivno je onaj koji je u srijedu navečer održao Rade Šerbedžija u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski. Umjetniku i njegovom bendu Zapadni kolodvor, na pozornici su se pridružili brojni vrhunski glazbenici i prijatelji - Gabi Novak, Damir Urban, Maja Posavec, Matija Dedić i Vlado Kreslin.

Samo mjesto koncerta, kao i cijela produkcija, najavljivalo je da će to biti svečani događaj. Pred punim gledalištem, uz Radu su se na pozornici izmjenjivali naši najbolji vokali i umjetnici, a u tome svemu nije nedostajalo emocija.

image
Koncert Rade Šerbedžije u pratnji Zapadnoga kolodvora.
NERA SIMIC/CROPIX

"Svaki moj susret sa Zagrebačkom publikom je za mene važan i posebno inspirativan. To je moja publika uz koju sam postajao kazališni i filmski umjetnik i koja me je na neki način odgojila. Pa i ovi sasvim mladi ljudi koji dolaze sve vise na moje koncerte, vjerojatno zbog filmova u kojima me gledaju, postaju na neki način, dio mene.

image
Maja Posavec gostovala je na koncertu.
NERA SIMIC/CROPIX

Zagreb je grad koji nosim u sebi i čijim sam mentalitetom i kulturom obilježen i stvoren kao umjetnik. Pa čak i u vremenima kada su me iz nekih ulica, brijali studeni vjetrovi, bilo je uvijek zakloništa koja su me umjela zagrliti", rekao je uoči ovog velikog događaja Rade Šerbedžija.

Čitajte i: Koncert koji se ne propušta: Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor u listopadu nastupaju u Lisinskom

image
Vlado Kreslin i Rade Šerbedžija na pozornici.
NERA SIMIC/CROPIX
image
Matija Dedić
NERA SIMIC/CROPIX

Suradnja s najboljima

Hollywoodska zvijezda i svestrani umjetnik u Lisinskom je nastupio u pratnji Zapadnoga kolodvora s novim pjesmama i starim hitovima koji su obilježili njegovu karijeru. Bila je to ujedno i promocija njegova albuma "Ne okreći se", sine na kojem je sudjelovala ekipa sjajnih glazbenika koju čine Mario Igrec (gitara), Dario Hleb (bas gitara), Borna Šercar (bubnjevi), Antun Stašić (violina, prateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubnjevi).

image
Gabi Novak i Rade Rade Šerbedžija
NERA SIMIC/CROPIX
image
Dražen Ladić sa suprugom nije propustio koncert.
NERA SIMIC/CROPIX

Autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi vrhunski glazbenici poput Miroslava Tadića, Damira Urbana, Elvisa Stanića, Ante Gele, Tavitjan Brothers te Huseina Hasanefendića Husa. Na album su uvrštene i dvije suradnje: s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi "Otkako te ne volim" te s Darkom Rundekom u njegovoj pjesmi "Na nešto me sjeća taj grad", koju su prethodno obojica snimili s Arsenom na njegovu albumu Dueti-Dueli iz 2006. godine.

Linker
19. travanj 2024 23:13