Žena je ženi majstorica

Ana-Marija Percaić opet u akciji: Od starih taburea napravila je šarmantnu klupicu - pogledajte kako

Naša kućna majstorica, glumica Ana-Marija Percaić, samo za Gloriju u novom videu otkriva kako uz pomoć klamerice, čvrste tkanine i električnog odvijača preurediti dotrajali namještaj.

Malo je komada namještaja koji su tako multifunkcionalni kao tabure. Može poslužiti kao priručno sjedalo za goste, podnožnik, a ako ima prostor za odlaganje - kao spremnik za odlaganje časopisa, igračaka, deke za kauč...

image
Ana-Marija Percaić za rubriku Žena je ženi majstorica radi remake klupice za sjedenje.
IVANA NOBILO/CROPIX

Jedna od najvećih prednosti mu je što se, ovisno o potrebi, lako premješta iz sobe u sobu. Uz to ga je - tvrdi glumica Ana-Marija Percaić, prezenterica Glorijine rubrike Žena je ženi majstorica - vrlo lako preurediti.

Da bi vam to uspjelo, ne trebate biti iskusna majstorica niti potrošiti hrpu novca na alat i materijal. Dovoljna je klamerica za namještaj i električni odvijač te komad čvrste tkanine.

Pogledajmo kako je Ana-Marija od dva stara taburea napravila simpatičnu klupicu koja će prostoru dati dašak proljetne svježine!


- Recikliranje i održivost jedan su od glavnih trendova u uređenju interijera, a gotovo svatko ima doma stari tabure kojeg mu je žao baciti. To je malo posla za veliku promjenu jer, primjerice, od iste tkanine kojom ste presvukli tabure možete sašiti zavjese i ukrasne jastučiće, što će dati potpuno nov izgled dnevnoj sobi - kaže Ana-Marija Percaić.


MALI SAVJETI VELIKIH MAJSTORICA

Kako bi vaša nova klupica za sjedenje bila savršena, Ana-Marija savjetuje sljedeće:

  1. Za tapeciranje taburea obavezno kupite čvrsti materijal koji se može dobro nategnuti. Najbolji i najveći izbor je u dućanima specijaliziranim za dekore za namještaj.
  2. Ne štedite na metalnim pločicama za spajanje dva taburea, kako se pod težinom sjedenja ne bi razdvojili. Ovisno o veličini taburea, postavite osam do 12 komada.
  3. Pri bušenju rupa za nogice obratite pažnju na to da ravno držite bušilicu. Rupa mora biti ravna i pravilna, u suprotnom će nogice stajati nakrivo.

Kako korak po korak izraditi klupicu za sjedenje doznajte u novom broju magazina Gloria!

image
Nova Gloria
Gloria
Linker
16. travanj 2024 23:57