Moda 21. stoljeća

Top ili flop: Dior predstavio ‘kontroverzne‘ tenisice i čizme, biste li ih nosili?

Svake godine dizajneri nam pripreme nekoliko iznenađenja pa se mnogi iznova čude smjeru u kojem ide svakodnevna moda.

Tijekom prijašnjih godina nagledali smo se svakakvih inovacija u svijetu mode - minijaturnih torbica u koje jedva stane ruž do shopping torbi inspiriranih Ikeinom Frakta torbom, a sada je došao red na obuću inspiriranu cipelama za planinarenje. Novu kolekciju za ljeto 2023. potpisuje francuska modna kuća Dior, a opisuje ih kao modele koji vas mame da budete aktivni.

image

Dior kolekcija za 2023.

DIOR VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Riječ je o visokim i niskim modelima čizama i tenisicama. Visoke su izrađene od gume i nepromočivog materijala s vidljivim Dior logoom, koji mnoge podsjećaju više na ribarske čizme, nego na one za planinarenje.

image

Dior kolekcija za 2023.

DIOR VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Niski modeli, odnosno tenisice, imaju vrlo neobičan dizajn - iznutra je potplat koji pruža potporu nozi, a preko njega je mrežasti dio od gume koji podsjeća na šlape za vodu kakve smo nekad nosili, no ipak s malim futurističkim prizvukom.

Čitajte i: Unikatna kolekcija od reciklirane plastike privlači pažnju na prvi pogled, a idealna je za umjetničke duše

image

Dior kolekcija za 2023.

DIOR VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Na raspolaganju su "puni" i "prazni" modeli - kod praznih je bolja ventilacija, a puni su idealni za duge distance i istraživanje krajolika.

Iako je neke ova kolekcija šokirala, pa i sablaznila, sasvim sigurno će naći svoju publiku koja voli "pomaknute" stvari. Slično se dogodilo s mnogo trendova, novih i povratničkih, koje su svjetski dizajneri predstavili na modnim pistama, a onda su zavladali i ulicama, kao što su primjerice "ružne" tenisice s glomaznim potplatima. Postoji velika vjerjatnost da takva sudbina zadesi i ove.

Linker
30. ožujak 2024 18:29