Tjedan mode u Stockholmu

Švedski brendovi čije su zimske kolekcije modni pogodak za iduću sezonu

Jučer je završio trodnevni Tjedan mode u Stockholmu. Manje komercijalan i eksponiran od onih u Parizu, Milanu, Londonu i New Yorku, ali iz modnog kuta gledano – iznimno privlačan.

Pročišćena skandinavska estetika prisutna je i u modi dok su Skandinavke po mnogima najbolje odjevene žene u svijetu. Tijekom Tjedna mode u Stockholmu brojni priznati švedski brendovi predstavili su svoje kolekcije za jesen/zimu 2017., a mi smo odabrali tri najdojmljivije i u njima pronašli neke ključne komade za iduću zimsku sezonu.

HOUSE OF DAGMAR jesen/zima 2017

Kolekcija ovog brenda naglašava pletivo i nudi ultimativne jednostavne komade misleći pritom na samoodrživost planete. U fokusu su zato reciklirani materijali poput merino vune i kašmira te drugih. Muški krojevi u kombinaciji s tradicionalnim košuljama, topovima na pruge i haljinama dobivaju ženstveni zaokret u kolekciji.

RODEBJER JESEN/ZIMA 2017

Dizajnerica Carine Rodebjer zna kako odjećom naglasiti žensku moć. Poznavaoci švedske modne scene složit će se kako je to ponovno učinila ovom posljednjom kolekcijom. Snažna paleta boja kojom prevladavaju sve nijanse crvene čine okosnicu ove zimske modne priče. Također, zbog nekoliko upečatljivih printeva pojedini komadi iz kolekcije mogli bi postati 'must have' iduće sezone. Bez mnogo pokazivanja gole kože odjeća s potpisom ove dizajnerice je iznimno zavodljiva.

HUNKYDORY jesen/zima 2017

Zavirivanje u ormar ekscentrične rock zvijezde zlatnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća - to je bio početni scenarij za zimsku kolekciju brenda Hunkydory. Rezultat je bogati miks stilova i detalja; viktorijanska čipka, odore kraljevske vojske i rock'n'roll sedamdesetih u kombinaciji s modernim adutima poput traperica, bomber jakni i ulične mode. Kolekcija je istovremeno zanimljiv spoj starog i novog, elegantnog i svakodnevnog.

Linker
15. travanj 2024 07:56