kreativna dizajnerica

Matija Vuica pripremila novu modnu poslasticu: Nomadica na zelinskim vuglenicama

Jedna od najuspješnijih domaćih dizajnerica Matija Vuica osmislila je veliku nomadsku modno-turističku turneju diljem Lijepe naše, simbolično nazvanu "Nomadica" koja je počela u Dubrovniku, a ovih dana treća nomadska priča dogodila se u blizini Svetog Ivana Zeline.

Nomadica kao koncept modno-turističke turneje, krenula je prošle godine iz Dubrovnika, s ciljem obilaska cijele Hrvatske. Koncept podrazumijeva pojavljivanja u vidu modnih performansa ili kratkih revija na neočekivanim mjestima, prepuštene oku slučajnog prolaznika, svima koji se zateknu ili pak skrovita od svakog pogleda.

image
Nomadica je odgovor na nemogućnost uobičajenog načina prezentacije mode uz svjetla pozornice i velike piste.
FOTOGRAFIJE: Filip Koludrović

Izaći iz komfora na koji smo se navikli, biti na kiši, vjetru, praznim ulicama ili čudesnim prirodnim oazama, prezentirati ono što radim u nekom drugačijem okruženju bez velikih pista i svjetla pozornice, to je ideja i cilj Nomadice.

image
Kreativna dizajnerica predstavlja treću nomadsku priču
FOTOGRAFIJE: Filip Koludrović

Nomadica je odgovor na nemogućnost uobičajenog načina prezentacije mode uz svjetla pozornice i velike piste. Pedeset raskošnih unikatnih haljina doživjet će svoju avanturu u velikoj modnoj procesiji po cijeloj Hrvatskoj.

image
Matija Vuica osmislila je veliku nomadsku modno-turističku turneju
FOTOGRAFIJE: Filip Koludrović

Treća nomadska priča dogodila se u čudesnom ambijentu zelinskog kraja, u blizini Svetog Ivana Zeline. Bajkovito, ali istovremeno i apokaliptično okruženje zelinskih “vuglenica“, neobičnih nastambi u kojima se proizvodi drveni ugljen, poslužilo je kao kulisa za snimanje moje nomadske modne priče.

image
FOTOGRAFIJE: Filip Koludrović

"Birala sam glamurozne haljine optočene kristalima namijenjene za holivudski red carpet, crne raskošne s bogatim ukrasima i antracit srebrne filigranski izrađene, baš one gdje je najviše truda uloženo, na kojima sam danima slagala svaki detalj, jer u cijeloj ovoj priči me zanimalo što je moda kada je baciš u dim, crnilo, na zgarište, da li umire svaka glamuroznost. Tu na vuglenicama vrijeme je stalo, i sva divnoća sumornog hladnog dana očarala nas je i ogrnula svojom ljepotom, dok su priče o zelinskim vješticama lebdjele negdje oko nas. Tu na vuglenicama, moda je pokazala svoju potrebitost i dostojanstvo i snagu buđenja na jednoj nezaboravnoj lokaciji gdje su čovjek i priroda jednom davno potpisali sporazum tolerancije. Uz posebnu zahvalu TZ Sveti Ivan Zelina i neumornoj promotorici hrvatskih ljepota Spomenki Saragi koja mi je i otkrila ovu ljepotu, najavljujem sljedeću Nomadicu u nekom novom, nevjerojatno lijepom krajoliku", istaknula je Matija Vuica.

image
Treća nomadska priča dogodila se u čudesnom ambijentu zelinskog kraja
FOTOGRAFIJE:Filip Koludrović

image
FOTOGRAFIJE: Filip Koludrović

image
FOTOGRAFIJE: Filip Koludrović

image
FOTOGRAFIJE: Filip Koludrović

Linker
13. travanj 2024 02:50