PR
Bipa Fashion.hr

Domaći dizajneri mlađe generacije predstavili nove kolekcije

Šestoro dizajnera predstavilo je kolekcije kojima će pokoriti domaću modnu scenu.

Šestoro dizajnera predstavilo je kolekcije kojima će pokoriti domaću modnu scenu.

Modni dvojac Klisab predstavio je pret-a-porter kolekciju naziva "PATCHPATCH" čija su glavna zvijezda kaputi izrađeni patchwork tehnikom. Dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić inspirirali su se različitim materijalima i spajanjem nespojivih uzoraka, a tako su nastali statement odjevni komadi koji ose njihov prepoznatljiv potpis. Žene sa stavom ove sezone mladi kreativci vide odjevene u komade s naglašenim strukom i ramenima te predimenzionirane komade.

Dizajnerica Morana Krklec se, pak, inspirirala nedavnim putovanjem u Zemlju izlazećeg sunca što je rezultiralo kolekcijom u kojoj se isprepliću tradicija i moderno doba. Inspiraciju azijskom arhitekturom, avangardnom japanskom modom i street styleom viđenim na ulicama Tokija kreatorica je pretočila u minimalističke komade kojima je glavna odlika multifunkcionalnost.

Riječanka Mirjana Klepić, koja je glavna kreativna snaga modnog brenda JAMOI, pokazala je kako se igrom atipičnih tkanina te korištenjem kožnatih detalja i nakita, outfitom može ostaviti upečatljiv dojam. Kad se tome pridodaju asimetrični krojevi, nastaju kaputi i haljine koji nisu rezervirani samo za darkerice, već će komade iz kolekcije "Morph Caption" rado nositi i domaće šminkerice, na svoj način.

Kad je muška moda u pitanju, tu je pravi maher mladi kreator Anthony Avangard. Ovog puta inspiraciju za kolekciju jesen/zima pronašao je u liku spisatelja Grigora Viteza - Antuntunu. Odjeća i modni dodaci u različitim nijansama crvene, plave i narančaste te s pokojim detaljem prekrivenim razigranim printevima stvoreni su za muškarce koji su spremni na modne eksperimente.

PR
Anthony Avangard

Riba prepuna šara, diskus, bila je inspiracija dizajnerici Gali Vrbanić u kreiranju kolekcije jakni, balonera, hlača, suknji i košulja za žene i muškarce. Kolekcija za jesen/zimu kompleksnija je od prethodne, a odmah poslije predstavljanja na pisti komadi su se mogli kupiti putem online dućana modnog brenda Price On Request.

Komade za žene i muškarce predstavila je i dizajnerica Ivana Janjić u svojoj kolekciji "Diferit". Avangardni dizajn, koji je nosiv i funkcionalan, kreiran je za ljubitelje mode koje svoju individualnost žele pokazati odjećom.

Linker
27. travanj 2024 00:14