Došli rezultati

Albina u Zigmanovoj kreaciji pri vrhu najgore odjevenih na Eurosongu! Evo što na sve kaže poznati dizajner

Čak sedam izvođača s ovogodišnjeg Eurosonga bilo je nominirano za najgore odjevene, a među njima se našla i naša predstavnica. Iako nije pobijedila u toj kategoriji, završila je pri samom vrhu. Zašto su kostimi Juraja Zigmana na tapeti Europljana, dok ih u svijetu obožavaju, nije poznato, a na sve dizajner je imao samo jedan komentar.

Kao što u filmskoj svijetu postoji nagrada Zlatna malina za najgora filmska ostvarenja, tako se svake godine nakon Eurosonga dodjeljuje Barbara Dex, nagrada za najgore odjevene izvođače na Eurosongu.

Ove godine nominirana je bila i naša predstavnica Albina Grčić kojoj su mnogi prognozirali pobjedu, kako zbog moderne pjesme, tako i zbog njezinog blještavog kostima koji joj je dizajnirao Juraj Zigman, dizajner sa svjetskom reputacijom.

Čitajte i: Moćno, seksi izdanje za večeras! Je li slavna superjunakinja inspirirala Juraja Zigmana pri izradi Albininog kostima?

image
Albina Grčić u Zigmanovom kostimu završial je na trećem mjestu za nagradu Barbara Dex za najgore odjevenog izvođača.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Njezina nominacija Zigmanu je bila još jedna pljuska nakon što je 2016. Nina Kraljić proglašena najgore odjevenom na Eurosongu, a njezin kostim je također kreirao Zigman.

image
Nina Kraljić 2016. je nastupala u Zigmanovoj kreaciji u Stockholmu.
VYACHESLAV PROKOFYEV/TASS/PROFIMEDIA

Glasanje za najgore odjevene održalo se 30. svibnja, no srećom, Albina je završila na trećem mjestu i to zato što joj je nedostajao samo jedan bod do drugog mjesta. Najgore odjevenim izvođačem ove godine proglašen je norveški predstavnik Tix, a na drugom mjestu našla se predstavnica Rumunjske, Roxen.

Iako kostime 37-godišnjeg dizajnera obožavaju svjetske zvijezde poput Nicki Minaj, Cristine Aguilere i Rite Ore, čini se da europska publika baš i nije naklonjena. Kad smo kontaktirali Zigmana za komentar, dobili smo samo jedan vrlo jasan i kratak odgovor:

image
Juraj Zigman
BOŽIDAR VUKIČEVIĆ/CROPIX

"Nemam komentara, sve to me apsolutno ne zanima", rekao je dizajner.

Čitajte i: Izmaknulo joj za dlaku! Evo koliko je Albini bodova trebalo za prolazak u finale Eurosonga

Inače, ova nagrada dobila je ime po istoimenoj pjevačici Barbari Dex, koja je 1993. predstavljala Belgiju na Eurosongu te je proglašena najgore odjevenim izvođačem. Uz Albinu i pobjednike, ove je godine bilo nominirano još šest favorita, među kojima su i Senhit iz San Marina, Samanta Tina iz Latvije, Manizha iz Rusije te Eden iz Izraela.

Linker
19. travanj 2024 03:26