Hoćete li ga nositi?

Povratnički trend! Prije dvadeset godina nosila ga je J.LO, a ovo je ljeto opet u trendu

Lanac koji će se ovo ljeto nositi čak i na plažama popularizirala je prije dvadeset godine Jennifer Lopez. Danas, pored naušnica, ogrlica i prstenova prednost ima - remen.

Umjesto zlatnih ringova, ogrlica i narukvica, ovo će se ljeto kao najvažniji modni dodatak nositi remen, točnije - lanac. Trend je, naime, oko hlača, suknje ili haljine nabaciti lanac koji nije funkcionalan i nema svrhu pridržavanja već stoji samo kao šarmantni i pomalo kič ukras.

"Lančani remen" oko struka popularizirala je još Jennifer Lopez u videospotu za svoje pjesmu iz davne 2001. godine "Love Don’t Cost a Thing". Osim zlatnih naušnica, lanca s privjeskom od roga, "karika" koje joj vise na zapešću, ogromnog prstenja, u jednoj sceni kamera se spušta upravo na njezin struk gdje posebnu pozornost dobiva njezin "lančani remen" Celine dizajnera Michaela Korsa.

Čitajte i: Izabel Kovačić opet nosi jedan od najpoželjnijih komada među svjetskim trendsetericama

Svjetlucavi komad nije provučen kroz petlje remena njezinih uskih traperica, već lijeno visi s Lopezovih bokova. Dok hoda praznom cestom i baca ostatak nakita pjevajući "mislim da ću potrošiti vaš novac", šarmantni lančani pojas zvecka prebacujući se s boka na bok.

Ovaj nekadašnji pojas nema nikakvu drugu svrhu osim da ga se vidi. Ne osigurava hlače već remeni opušteno padaju na bokove.

Taj raskošni i šik modni dodatak zapravo se čini kao dobra najava izlaska iz "hibernacije".

image
Aaliyah 2002.
GLOBE PHOTOS/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK PROFIMEDIA

Razne pop zvijezde, poput Aaliyah, nosile su je također prije dvadeset godina, često u kombinaciji s jednostavnim bijelim hlačama, a tih ih je godina redovito na sebe stavljala i Christina Aguilera. Ona je uvijek išla smjelim putem s više lanaca u više veličina.

Čitajte i: Šljokice više nisu rezervirane samo za izlaske: Evo kako će se odlično uklopiti u dnevne kombinacije

image
Chanel jesen/zima 2021.
CHANEL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na modne piste ove ga je godine vratio Chanel i to u kolekciji za jesen/zimu 2021. Dizajneri brenda predlažu ga nositi na odijela, kombinezone ili bodije.

Linker
15. travanj 2024 05:19