ŠTO NAM NOSI 2023.?

Ovih šest modnih trendova zavladalo je modnom pistom London Fashion Weeka

Unatoč izostanku revija nekoliko modnih velikana, kreativnosti na London Fashion Weeku nije nedostajalo. Najviše pozornosti modnih blogera i urednika privukle su kolekcije Richarda Quinna, J.W. Andersona i Erdema.

Posljednjih dana cijela Britanija oplakuje voljenu kraljicu Elizabetu, a londonski Tjedan mode promijenio je cijeli program nakon njezine smrti. Burberry i Raf Simons su otkazali svoje revije, a u sklopu događaja nije bilo zabava i veselja.

"Bez šampanjca i zabava, sve je u odjeći i kreativnosti. A ako David Beckham može čekati u redu, možemo i mi", rekao je Sunil Makan, urednik Marie Claire.

Unatoč izostanku nekoliko modnih velikana, kreativnosti na London Fashion Weeku zaista nije nedostajalo. Najviše pozornosti modnih blogera i urednika privukli su predimenzionirani komadi i siluete Richarda Quinna, futuristički akcenti J.W. Andersona i Erdemov dosljedni romantični izričaj, a hvalilo se i britanske mlade snage.

Inspiraciju dizajneri i dalje najviše crpe iz estetike 2000-ih, a ovih šest trendova dominiralo je londonskom modnom pistom:

Metalik i ‘tekuće srebro‘

Već je mjesecima jasno da su metalik komadi i modni dodaci vodeći trend sezone, a britanski dizajneri to su još jednom potvrdili. Kod J.W. Andersona mogli su se uočiti "chainmail" kompleti i metalik torbe, a Nensi Dojaka i Simone Rocha pokazali su ženstvene srebrne haljine i suknje.

image

Simone Rocha metalik haljina

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA
image

Nensi Dojaka pokazala je seksi srebrne haljine

WWW.FASHIONPPS.COM/AVALON/PROFIMEDIA

Usko i prozirno

Na reviji Davida Kome dominirale su haljine u kakvima lako možemo zamisliti Megan Fox ili Kourtney Kardashian dok na turneji bodre svoje partnere. Prozirnog, kratkog, uskog i provokativnog nije nedostajalo ni kod Nensi Dojake. Dok se Koma držao glam-rocka i bikerskog štiha, Dojaka je igrala na već provjereni recept 2000-ih.

image

Kolekcija Nensi Dojake prepuna je seksi haljina

PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
image

Kolekcija Davida Kome koketira s glam-rockom

MICHAL AUGUSTINI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Šljokice

Disco glamur vraća se na velika vrata, pa su uz metalik detalje neizostavne bile i šljokice. Nakon što smo šljokičaste detalje vidjeli u kolekcijama newyorških dizajnera, mogli su se uočiti i u kolekcijama J.W. Andersona i Nensi Dojake.

image

Nensi Dojaka haljina u duhu 2000-ih

PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
image

JW Anderson šljokičasti komplet

JONAS GUSTAVSSON/DDP USA/PROFIMEDIA

Neonske boje

Čini se kako u proljeće 2023. nećemo gledati mnogo pastelnih boja. Neonske boje su novi trend koji su prigrlili i britanski dizajneri poput Richarda Quinna te Molly Goddard.

image

Žarke boje na reviji Molly Goddard

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Richard Quinn neonski žuta haljina

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Cvjetni uzorak

Nije bilo teško za predvidjeti da će brojni dizajneri u proljetnim kolekcijama koketirati s cvjetnim uzorkom. Osim klasičnih cvjetnih haljina, Richard Quinn je cvjetni uzorak iskoristio i na statement komadima poput plašteva i kaputa.

image

Christoper Kane cvjetna haljina

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
image

Richard Quinn cvjetni uzorak je neizostavan

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Til

Ženstvene haljine, velovi, jakne, volani... Gotovo da nema dizajnera koji u svojoj kolekciji nije na neki način iskoristio til. Dok su ga neki, poput Simonea Roche, slagali u slojeve i postizali neobične siluete, u kolekciji Erdema mogle su se uočiti romantične prozračne haljine i velovi.

image

Erdem revija odbilovala je tilom

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Kod Simonea Roche sve je bilo u znaku tila

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 13:53