VELIKI POVRATAK

Od Due Lipe do Michelle Obame: Ovaj trend 2000-ih obožavaju poznate dame

Bivša prva dama SAD-a ovog je tjedna pozirala asimetričnoj Dieselovoj maksi suknji od trapera, a denim i sportskim komadima nisu odoljele ni Dua Lipa, Rita Ora i Julia Fox.

Kada razmišljamo o modi 2000-tih, jedna od prvih asocijacija zasigurno je traper. Sportska i svakodnevna odjeća tada se po prvi puta probila na crveni tepih i nije bilo neobično vidjeti velike svjetske zvijezde kako poziraju sa sportskim torbama i naočalama, obučeni u trenirke ili traper u bilo kojem obliku.

Među trapericama su neupitni imperativ bili modeli niskog struka, koji su često otkrivali piercinge na pupku, pa čak i gaćice. A što je Juicy Couture bio među trenirkama, to je Diesel bio među trapericama - apsolutni must-have.

Dvadeset godina kasnije, nakon što su "prožvakali" sve trendove 90-ih, trendseteri i modni dizajneri inspiraciju su očekivano potražili među trendovima 2000-ih. Traper se vratio na velika vrata, a Kanye West i njegova tadašnja draga Julia Fox pozirali su od glave do pete u Dieselovom traperu, baš poput Britney Spears i Justina Timberlakea na AMA dodjeli nagrada 2001. godine.

Osim nezaobilaznog denima, i drugi Dieselovi komadi su svojom reinventiranom Y2K estetikom privukli brojne influencere i slavne osobe. Chiara Ferragni odlučila se za njihov pripijeni logo topić, a Rita Ora Diesel kreacije rado nosi na crvenom tepihu, ali i u slobodno vrijeme.

Ovom trendu nije odoljela ni bivša prva dama SAD-a Michelle Obama, koja je ovog tjedna pozirala za Essence u asimetričnoj Dieselovoj maksi suknji od trapera.

Uspjehu brenda svjedoči i vijest Dieselov kreativni direktor Glenn Martens pobijedio na Belgian Fashion Awards 2022 te je dobitnik nagrade za najboljeg dizajnera u 2022. godini.

Popularni komadi evoluirali su u novoj Pre-Spring kolekciji 2023., uz naglasak na igru, pobunu, eksperimentiranje i održive inovacije koje su za svakoga.

image

Diesel Pre-Spring

PROMO
image

Diesel Pre-Spring

PROMO
image

Diesel Pre-Spring

PROMO

"Postoji faktor zabave kod Diesela, faktor radosti. Identitet Diesela je vrlo jasan i nije previše ozbiljan, zbog čega su ljudi ponovno opsjednuti brendom. Kad vidite ovu pretkolekciju stvarno razumijete Diesel", najavio je Glenn Martens.

Kolekcija uključuje traper u "uništenoj" varijanti, nove krojeve traperica i sakoa, cargo hlače te vodonepropusne traper jakne i kapute. Tu je i capsule kolekcija Diesel Rehab Denim, izrađena od rekonstituiranih ostatka Diesel trapera, recikliranog pamuka i recikliranog elastana, kao i zaokret u nikad popularnijoj 1DR torbi.

image

Diesel Pre-Spring

DIESEL
image

Diesel Pre-Spring

PROMO
image

Diesel Pre-Spring

image

Diesel Pre-Spring

PROMO
Linker
19. travanj 2024 10:29