Nosimo zeleno

Nezaobilazan trend: Jesen na kalendaru, proljeće u ormaru

Dok priroda polako ulazi u jesensku fazu u kojoj dominiraju smeđi, crvenkasti i žućkasti tonovi, odjeća i modni dodaci se zelene punom snagom.

Intenzivne nijanse te boje su, naime, hit aktualnih kolekcija, bez obzira je li riječ o dnevnoj ili večernjoj garderobi. To inače ne bi bilo neobično da je zelena - simbol života, obnove, energije, sklada, plodnosti i prirode, dosada bila zastupljena u garderobi zapadnjačkih žena. No, prema jednom istraživanju modne platforme Livetrend, koja prati popularnost pojedinih trendova prema njihovoj prodaji, za zelenom odjećom se potražnja u Europi kreće oko 12 posto, a za zelenim modnim dodacima još i manje - oko osam posto.

image

Torba s lancem, 1010 kn/134,35 €

REPLAY
image

Haljina od viskoze, 319,90 kn/42,46 €

RESERVED
image

Zelena je in

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Sat Aicon Tide, Maurice Lacroix, brojčanik promjera 40 mm, silikonska narukvica

MAURICE
image

Pamučna majica s tilom, 199 kn/26,41 €

ZALANDO

Razlog tome leži u činjenici što je zelena, unatoč pozitivnim konotacijama koje se vežu za nju, istodobno i simbol pohlepe, zavisti i bezobzirne ambicije, a u tradicionalnim društvima kakvo je i naše, ta se boja veže uz pripadnike muslimanske vjere. No, kreacije za ovu jesen i zimu, predstavljene na Tjednima mode prije nekoliko mjeseci, nemaju nikakve vjerske, političke ni društvene konotacije već su jednostavno atraktivne i elegantne.

image

Sandale od umjetne kože, 24,99 €

H&M
image

Sako od poliestera, 349,90 kn/46,44 €

ZARA
image

Mini suknja od vune, 15,99 €

C&A
image

Kaput od poliestera i vune, 599,90 kn/79,62

MANGO
image

Silikonska torba, 1350 kn/179,18 €

FURLA
image
EDWARD BERTHELOT GETTY IMAGES

Zelena dobro pristaje svim tipovima žena dajući im svježi izgled, bez obzira na boju kose, očiju, puti ili, pak, godine. Jednako dobro izgleda i u svim materijalima i krojevima: zelena jakna od tvida je jednako upečatljiva kao i zelene kožnate hlače ili zelena svilena večernja haljina. Nosi ju se u monokromatskim stajlinzima (bira se samo jedan ton), a želi li ju se iskombinirati s drugim bojama i uzorcima, birajte crnu ili svijetlo smeđu, te crno-bijele geometrijske uzorke kao što su pepita, prugasto i karirano. Zelenoj dobro pristaju i zlatni tonovi, što imajte na umu kad je riječ o nakitu u dnevnim kombinacijama, dok onaj s bezbojnim kristalima i štrasom koji daju glam notu, nosite u večernjim prilikama.

Linker
18. travanj 2024 18:18