POTVRĐENO JE

Alessandro Michele napustio Gucci: ‘Ovo je bio moj dom, ali nekada se putevi raziđu‘

Predsjednici Guccija i Keringa zahvalili su Micheleu na 20-godišnjoj predanosti talijanskoj modnoj kući te odali počast njegovoj jedinstvenoj viziji, mašti i kreativnosti.

Baš kao što se posljednjih dana šuškalo, Alessandro Michele je nakon sedam godina napustio poziciju kreativnog direktora Guccija. Nakon što su glasnogovornici Guccijeve matične tvrtke Kering odbili odgovoriti na višestruke medijske upite, u srijedu navečer na svojoj su službenoj stranici potvrdili informaciju službenim priopćenjem.

"Alessandro Michele na kreativnom je čelu Kuće od 21. siječnja 2015. i odigrao je temeljnu ulogu u izgradnji brenda u ono što danas jest kroz svoju revolucionarnu kreativnost, ostajući vjeran poznatim kodeksima Kuće", poručili su.

Predsjednik i glavni izvršni direktor Guccija Marco Bizzarri istaknuo je da mu je bilo zadovoljstvo surađivati s Micheleom te mu je zahvalio na "20-godišnjoj predanosti Gucciju i na njegovoj viziji, odanosti i bezuvjetnoj ljubavi".

image

Alessandro Michele

DAVID FISHER SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U službenoj izjavi oglasio se i predsjednik i izvršni direktor Keringa François-Henri Pinault, za kojega se u modnim krugovima nagađalo kako želi smijeniti Guccijevu zvijezdu unatoč njegovom neosporivom doprinosu talijanskoj modnoj kući.

“Put kojim su Gucci i Alessandro prošli zajedno prošlih godina jedinstven je i ostat će izvanredan trenutak u povijesti Kuće. Zahvalan sam Alessandru što je unio toliko sebe u ovu avanturu. Njegova strast, njegova mašta, njegova genijalnost i njegova kultura stavljaju Gucci u središte pozornice, gdje mu je i mjesto. Želim mu sjajno sljedeće poglavlje na njegovom kreativnom putu”, rekao je Pinault.

Poručili su i kako će Guccijev dizajnerski ured nastavit i"pratiti smjer kuće" sve dok se ne objavi nova kreativna organizaciju, a u priopćenju se oglasio i sam Michele.

image

S Jaredom Letom na Met Gali

MATT BARON SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Postoje trenuci kada se putevi raziđu zbog različitih perspektiva koje svatko od nas može imati. Danas za mene završava jedno neobično putovanje, dugo više od dvadeset godina, unutar tvrtke kojoj sam neumorno posvetio svu svoju ljubav i kreativnu strast. Tijekom ovog dugog razdoblja Gucci je bio moj dom, moja usvojena obitelj. Ovoj široj obitelji, svim pojedincima koji su je čuvali i podržavali, upućujem najiskrenije hvala, najveći i najsrdačniji zagrljaj. Zajedno s njima želio sam, sanjao, maštao. Bez njih ništa od onoga što sam izgradio ne bi bilo moguće. Njima ide moja najiskrenija želja: nastavite njegovati svoje snove, suptilnu i neopipljivu materiju koja život čini vrijednim življenja. Nastavite se hraniti poetskim i uključivim slikama, ostajući vjerni svojim vrijednostima. Uvijek živite prema svojim strastima, pokrenuti vjetrom slobode", poručio je dizajner.

Podsjećamo, Michele je izgradio reputaciju zvijezde zahvaljujući novom, androgenom imidžu kojim je osvježio brend nakon sofisticirane jetsetterske estetike koju je njegovala njegova prethodnica Frida Giannini. Na taj je način modnu kuću približio mlađoj publici, a nakon njegovog imenovanja 2015. Gucci je zabilježio rast veći od 35 posto u pet uzastopnih kvartala.

Linker
20. travanj 2024 01:41