KOREJSKA LJEPOTA

Svi je žele: Što je ‘staklena koža‘ i kako je postići?

Žene diljem svijeta žele taj glatki i hidratiziraniizgled. Otkrivamo kako to možete postići uz nekoliko jednostavnih koraka!

Zapadni svijet prvi put je čuo za korejski izraz "staklena koža" prije više od pola desetljeća. Beauty stručnjaci poput Alicie Yoon iz Peach & Lily govorili su o tome u podcastovima, Instagram feedovi bili su preplavljeni tim trendom, a pop zvijezde postale su glavni primjeri željenog tena.

"Staklena koža idealna je koža u Koreji", otvoreno govore žene na društvenim mrežama. Ali što je zapravo staklena koža? "To je koža koja izgleda kristalno čisto, bez pora, prozirna i blistava - poput komada stakla."

Beauty stručnjaci tvrde da je tajna u nanošenju tonika ili esencije do sedam puta nakon čišćenja. Želite koristiti više laganih slojeva hidratizirajućih proizvoda kako bi koža izgledala poput bebine guze. Ipak, ne postoji jedan, univerzalno prihvaćen način za postizanje staklene kože, ali uz pomoć stručnjaka, iskustava iz prve ruke i rutina koje su postale viralne na društvenim mrežama, suzili smo ga na nekoliko ključnih koraka.

1. Dvostruko čišćenje sredstvima za čišćenje koja ne isušuju kožu

Nakon što ste obrisali šminku, prijeđite na nježno hidratantno sredstvo za pranje lica kako vašoj koži ne bi nedostajalo vlažnosti koja je toliko važna za izgled staklene kože. Prvo upotrijebite sredstvo za čišćenje na bazi ulja ili micelarnu vodu, to će osvježiti vaše pore i obnoviti vašu kožu.

image

Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe micelarna voda 400 ml

BAZZAR.HR

2. Pilinzi i maske bez kiselina

Ovaj korak možda ćete htjeti sačuvati za noć, posebno ako odlučite koristiti fotosenzibilizirajuće kiseline kao sredstvo za piling. Zapravo, pilinzi i maske za lice na bazi kiselina - oni napravljeni od alfa i beta hidroksi kiselina, potiču taj stakleni sjaj kada uklanjaju mrtve stanice kože.

image

A-Oxitive NOĆ - piling krema
30 ml bezzračna bočica s pumpicom

EAU-THERMALE-AVENE.COM.HR

3. Hidratantni serum za lice

Ujednačen ton i glatkoća staklene kože zahtijevaju spoj različitih vrsta sastojaka. Hijaluronska kiselina uvlači vlagu, vitamin C pomaže u posvjetljivanju i zaštiti antioksidansa, a peptidi su siguran izbor za glađu i čvršću teksturu, ali ne morate koristiti tri različita seruma kako biste iskoristili te prednosti. Možete jednostavno izabrati samo jedan.

image

Bright Idea Vitamin C + tri-peptidni serum za kožu

BLISS WORLD

4. Krema za sunčanje

Ne zaboravite nanijeti kremu za sunčanje kao zadnji korak svoje jutarnje rutine njege kože. Možete je nanijeti i više puta. Bilo da odlučite nanijeti zasebnu hidratantnu kremu i kremu za sunčanje ili samo vrlo hidratantnu kremu za sunčanje, hidratacija i zaštita definitivno su najvažniji koraci kako bi dobili ‘staklenasti efekt‘.

image

Eucerin Sensitive Protect krema za zaštitu kože lica od sunca SPF 30

EUCERIN

Linker
05. travanj 2024 04:04